15.3.2011

Treenausta ja lihashuoltoa

Viime päivät on ollet ainakin harjoittelun puolesta hyviä. Perjantain hierontakäynnin jälkeen lihaksetkaan ei ollet ihann niin jumissa mitä viime viikolla, joten lauantaina ajelin aamupäivästä vähä pitemmän lenkin. Tai pitkän näin talviolosuhteissa, kun ajallisesti kovin pitkiä lenkkejä ei ole tullut tehtyä.

Ajo kulki ihan mukavasti ja siitä innostuneena päätin vielä illalla käydä hiihtämässä. Valitsin tällä kertaa luistelusukset mukaan ja hiihtelin vielä 14 km lenkin. Yllätys oli se, että hiihtokin kulki todella hyvin. Osittain johtui varmasti kelistä, mutta jaloissakin tuntui olevan vielä voimia hyvin jäljellä ja tasi tuossa tulla oma keskinopeusennätyskin luisteluhiihdossa. Toki se nopeuskin riippuu ihan maastosta, missä hiihtää.

Sunnuntaina ajelin taas kohtuullisen pitkän pyörälenkin. Eilen sama töitten jälkeen, jolloin alkoi vähän alaselkä oireilla. Kovempaa kun ajoi niin selässä tuntui lievää jumittamista/kramppaamista. Varsinkin kun pari pätkää meni kovaan vastatuuleen niin selässä alkoi heti tuntua. Selkä on kyllä ollu aika jumissa välillä, että saattaa johtua siitä. Tietysti ajoasentoakin vois vähän tarkastella, ettei nyt ainakaan siitä johtuisi.

Tänään heräsin aamulla hyvissä ajoin ja ajelin trainerilla ennen töihin menoa. Ajoa kertyi noin 50 minuuttia, aluksi rauhallista ja sitten muutamia intervalleja. Tuo uus lämmin varasto on tuohon traineriajoon oikeen hyvä paikka. Sisällä kun tulee trainerilla ajaessa vähän turhankin kuuma, mutta varastossa on sen verran viileämpää, että ajaminen siellä on ihan mukavaa. Samalla kun katsellee vielä jotain pyöräilyvideoita tai muuta ohjelmaa niin aikakin kuluu mukavasti.

Tänään olis taas hieroja tämän muutaman päivän treenirupeaman jatkoksi ja huomenna lepopäivä. Loppuviikosta sitten taas jonkunlaisia hiihto- ja pyöräilyharjoituksia.Oon kyllä huomannu, että mun kroppa tuota hierontaa säännöllisesti vaatii. Vaikka miten venyttelee niin lihakset vaan menee jumiin. Hierojan kans asiasta juttelinkin niin sanoi, että mulla lihaskudos on sellasta, että menee jumiin helposti, mutta vastaavasti revähtymiä ei pitäisi tulla sitten niin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti