24.3.2011

Harjoittelua

Tällä viikolla on tullu ajettua ihan hyviä treenejä. Tiistaina ajelin vähä lyhyemmän ja vauhdikkaamman lenkin ja tänään illalla tuli ajettua vähä pitempään. Lisäksi maanantaina ajelin trainerilla. Tänään tuli kokeiltua tuota Miettisen Ollin harjoitusvinkkiä eli ajelee ensimmäisen tunnin myötätuuleen reipasta vauhtia ja sitten kääntyy takasin niin kotimatkasta vastatuuleen tuleeki sit vähä pitempi ajallisesti. Samalla ainakin sitkeys kasvaa, kun painaa naama punasena vastatuuleen.

Huomas kyllä tuon tuulen vaikutuksen ku ylämäkikin meni myötäseen nopeempaan ku sama alamäki vastatuuleen. Tuultahan täällä ainaki riittää, joten tuota voi kokeilla joskus toistekin. Aikasemmin on oikeestaan tullu ajotettua vähä toisinpäin nuo lenkit eli lähtee mielummin vastatuuleen ja tulee kotiinpäin myötäseen, jos vaan mahdollista.

Viikonloppuna olis tarkotus käydä Vaasassa. Täytyy vähä tiedustella, että minkälaisia ajokelejä siellä olis tarjolla. Yks vaihtoehto on lähtee maantiepyörällä Botniahalliin aamulla ajamaan, mutta kyllähän sitä mielummin pihalla ajelis. Botniahallissa ajelun hyvä puoli on se, että saa keskittyä rauhalliseen pyörittelyyn ja samalla tulee se noin kolmen tunnin lenkki. Ja tokihan sielläki välillä voi ottaa vähä reippaampia vetoja.

2 kommenttia:

  1. Täällä lakeuksilla kun maantielenkkejä ajelee, niin tuohon tuuleen on vain ollut pakko tottua. Pitää kai ajatella, että se korvaa niitä puuttuvia ylämäkiä (ja alamäkiä myös!).

    Harvoin tulee mietittyä tuulen suuntaa, sitä vain lähtee johonkin ja ajetaan siihen tuuleen mikä kulloinkin kohdalle sattuu.. Vastatuuli on vielä ok kun riittää että vain puskee eteenpäin, ja kovemmissa vedoissa nostaa mukavasti sykettäkin. Mutta oikein kova sivutuuli ja liukas tie (etenkin maantienlaidassa) on suorastaan pelottava ajaa. Onneksi nuo tiet on ehkä jo sulamaan päin. :)

    VastaaPoista
  2. Eipä tuota tuulen suuntaa liikaa kannata lähteä miettimään. Jossain vaiheessa lenkkiä se tuntuu aina olevan vastainen ja sivutuuli on tullu myös tutuksi :)

    Aika hyvältä tuo teiden sulaminen on vaikuttanu, vaikkakin taas viime yönä oli lunta satanu..

    VastaaPoista