17.11.2010

Talvilenkki

Tänään ajettiin JP:n kans todellinen talvilenkki. Ajateltiin lähteä kokeilemaan samaa reittiä kun viime tiistaina ajettiin. Silloin tosin ei ollu vielä satanu pahemmin lunta, loppuviikosta ja viikonloppuna sitä oli sen verran tullu, että mietittiin mahtaako polkuja enää näkyä. Pitihän se käydä kokeilemassa.

Alkumatka menikin ihan hyvin ja puhuttiinkin, että hyvinhän siellä pääsee ajamaan. Jossain vaiheessa matkan varrella lumimäärä vaan lisääntyi ja loppuhuipennuksena pääsi ajamaan moottorikelkkojen pehmittämälle "polulle". Olivat varmaan siihen tehneet jo pohjia talven retkilatua varten, mutta niistä pohjista ei ollu pyörällä liikkujalle kyllä mitään apua. Eteenpäin sielläkin onneksi pääsi. Loppumatkasta sitten vähä oikastiinkin, kun käytössä oli enää yks lamppu. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä lenkki.

Saattaa tosin olla, että jos lunta vielä satelee lisää niin tuonne Perhonjoen varteen saa seuraavan kerran mennä joskus toukokuulla, kun lumet on sulanu ja pahimmat sulamisvedet kuivunu pois. Keväisin kun tapaa olla aika märkä reitti. Harmi sinänsä, koska tuo on kyllä yks mun suosikkireittejä täällä Kokkolassa. Siellä on vaihtoehtojakin, ettei joka kerta tarvi samaa reittiä mennä vaan pääsee vähän valitsemaan sen mukaan kuinka pitkästi haluaa ajella.

Reitti on muutenkin aika monipuolinen, löytyy kivikkoa ja juurakkoa ja vastaavasti taas vähä tasasempaa pätkää. Ei kuitenkaan ihan mitään tasasta polkua niin töitä saa tehdä vähän toisella tapaa kuin joillain tasasilla baanoilla. Huonona puolena sitten on se, että keväällä ja syksyllä siellä on todella märkää ja talvella menee latu, joten silloinkaan ei oikeen ajamaan pääse.

Sen oon kans taas huomannu kun lumessa ajelee, että klossit ja polkimet kerää mukavasti lunta. Varsinkin jos on vähän märempiä kohtia ja joutuu jalkautumaan niin sen jälkeen saakin taistella, että saa kengät kiinni polkimiin. Sekin tietysti kuuluu tähän talvipyöräilyyn. Voishan sitä kokeilla Crank Brothersin vispilöitä, jos ne pysyis XTR:n polkimia paremmin auki talvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti