22.11.2010

Takavaihtajaongelmia

Tänään tuli lenkillä vähän ongelmia takavaihtajan kanssa. Se on jo joku aika sitten saanut vähä osumaa jollain lenkillä ja tarkoituksena onkin ollut vaihtaa siihen ne hiilikuituosat jossain vaiheessa, kun varsinkin toinen niistä on jo vähän irvistänyt. Tänään sitten heti alkumatkasta ketju pariinkin kertaan lähti pois ja huomasin sen johtuneen tuosta takavaihtajasta, joka oli hajonnut vähä enemmän.

Jotain tästä puuttuu
Kuten kuvasta näkee niin jotain tosta puuttuu. Riittävän kivikkoisessa maastossa kun ajelee niin ketju tuolta hyppää pois. Täytyy nyt katsoa riittääkö tuohon nuo hiilikuituosien vaihto vai joutuuko koko vaihtajan vaihtamaan. Kauanhan tuo XTR kestikin, vajaa 3 kuukautta. Edellinen takavaihtaja Sramin X-0 kesti kuitenkin mun ajoa pari vuotta ja on edelleen pyörässä kiinni uudella omistajalla. Saattaahan tuo olla vain sattumaakin, että on ottanut osumaa ja siitä hajonnut. Eli ei nyt vielä Xtr-vaihtajan kestävyyttä tyrmätä.


Kärsinyt XTR


Viikonloppuna tuli ajettua loistavissa talviolosuhteissa niinkuin torstain lenkin jälkeen ennakoinkin. Eilen ja tänään oli kyllä polut niin huipussa kunnossa, että oli talviajelua parhaimmillaan. Tämän illan lenkillä kun pimeessä lumisessa metsässä valojen kanssa ajeli niin maisema oli kuin postikortista. Pakkastakin on ollu nyt sopivasti, että ei oo vielä kylmä päässy pyöräillessä tulemaan.

Täytyy tuo takavaihtaja nyt laittaa kuntoon ennen seuraavaa lenkkiä. Tiellä tuolla pystyi ihan hyvin ajamaan kun oli veto kokoajan päällä, mutta metsässä tulee sen verran pomppuja, että ketju tuosta tipahtaa. Eli odotettavissa saattaa olla hiihtoa, jos ulkona haluaa liikuntaa harrastaa. Täytyy vaan toivoa, että kelit olis hiihtoon sopivat. Eli lunta sais tulla vähän lisääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti