24.4.2017

Kirsta XCO

Eilen avasin kisakauden Laihialla Kirstan xco-radalla. Samalla oli ensimmäinen kisa uuden seuran väreissä. Olipa kiva pitkästä aikaa päästä ajamaan kisaa ja kun tiesi, että vastus on maakunnan kärkeä niin mukava oli päästä testaamaan omaa vauihtiaan. Onhan näitä jo odotettukin. Ratakin oli yllättävän hyvässä kunnossa myöhäisestä keväästä huolimatta. Parissa kohtaa oli vähän jäätä ja muutama kurakko, mutta muuten jopa yllättävän kuivaa. Toki alusta oli vähän nihkeä, että ei siellä pyörä mihinkään itsestään liikkunut vaan jokaisen metrin eteen sai tehdä töitä tosissaan. Juodakin ehti kerran kisan aikana. Ei oikeen sopivia juomapaikkoja ollut.

Kuva: Oskari Keisala
Lähdöt on aina mulle vaikeita ja niin nytkin. Mutta ei nyt aivan katastrofi kuitenkaan. Ehkä talven treenit on tuonu vähän parannusta tähän, joten kärkiporukan täpärikuskit karkas vasta ensimmäisellä kivikko-osuudella eikä lähtösuoralla. Itsehän olin kisassa jäykkäperällä, jolla nyt menee alkukauden kisat muutenkin. Eli kalustolla on turha selitellä, sillä ajetaan mitä tallista löytyy. Sai ainakin ajaa putkelta ja viime viikolla telotun kyljen kestävyys tuli myös testattua. Kisan ainaka ei häirinnyt ajamista ollenkaan. Oikeestaan vasta kisan jälkeen siirryttäessä takaisin autolle alkoi kyljessä tuntua.

Kisa eteni aika samoissa merkeissä. Kärki karkasi ja kiinni ei saanut. Takaapäin Matti P saavutti mua aina radan loppuosalla. Kierroksen alkupuolella sain aina eroa tehtyä, mutta niin vaan joka kierroksen loppupuolella ilmestyi sininen paita näkyviin :) Olis ollu mielenkiintoista jos oltais päästy ajamaan koko kisa porukasssa. Olisko eroja tullut silloin suuntaan tai toiseen. Lopputuloksissa olin 5/14.

Kuva: Oskari Keisala

Vauhtia sais toki olla enemmän mutta kauden avaukseksi ja toiseksi lenkiksi ilman nastarenkaita tämä oli kuitenkin ihan positiivinen ajo. Parantamista on, mutta nyt on kisakausi avattu tämän kauden osalta ja jatketaan ens viikonloppuna Liedossa. Kiitos järjestäjille kisan järjestämisesta ja mun osalta tämän kevään parhaista ajo-olosuhteista. Oli hienoa!

Kuva: Oskari Keisala

1 kommentti:

  1. Kiitokset vaan hyvästä kisasta, sain myös omaan ajoon vähän lisäboostia kun aina välillä pääsi näköetäisyydelle :) Nämä kevään ensimmäiset maastoajot on kyllä aina yhtä tökkivää menoa mutta onneksi se vähän helpottuu kun saa kilometrejä alle...

    VastaaPoista