19.4.2017

Pääsiäisen viettoa

Pääsiäinen osui treenien kannalta hyvään saumaan. Pari viikkoa kisakauden avaukseen ja oli mahdollista treenata määrällisesti vähän enemmän ja myös vähän kovenpaa. Kyllä sitä nauttikin kun pääsi treenien jälkeen lepäämään (=touhuamaan lasten kanssa) eikä työpäivät häirinneet millään tavalla päivärytmiä. Oon kuitenkin enemmän aamuihminen ja virkeimmillään aamupäivästä jos lenkkejä ajatellaan. Ainakin itsestä tuntuu, että aamupäivisin saa paljon enemmän itsestä irti kuin jos odotuttaisi treeniä iltapäivään ja lähtisi sitten vasta ajamaan. Normaalitilanteessahan viikolla kaikki treenaaminen on illalla työpäivän jälkeen sopivissa väleissä perheen muihin aikatauluihin synkronoituna.Pääsiäisen aikana ohjelmassa oli voimatreeniä salilla ja sitten pitempiä lenkkejä sisältäen erilaisia vetoja vähän eri tehoilla ja pikkaisen pitempää rauhallista lenkkiä. Pääosin treenit sujui hyvin. Yksi katkennut vaihtajan korvake ja loukattu kylki vähän häiritsivät mutta muuten kaikki meni lähes suunnitelmien mukaisesti. 

Ainut miinus on oikeestaan se, että vieläkään täällä ei ole päässyt ajamaan sulia polkuja vaan pääosin ne on edelleen jäässä ja lenkit tulee ajettua nastarenkailla. Oletan, että Lietton ei tarvi ainakaan nastarenkaita enää mukaan ottaa :) Toivottavasti täälläkin nyt kevät vähän etenisi ja lumet sulaisi. Toisaalta yöpakkaset teki kyllä pääsiäisen lenkkimaastoista hyvät ajettavat. Toki tuntuma on aina vähän eri kun ajetaan jäällä ja lumella verrattuna "oikeaan maastoon". No jospa sitä maastoajoa pääsisi sunnuntaina Laihialle Kirstan XCO-pyhättöön kokeilemaan. Siellä maastoissa on ennenkin tehty kuskeja kovempiinkin mittelöihin niin jos sieltä saisi vähän tuntumaa ja vauhtia jalkoihin ennen Lietoa.

Kisatilanne lähialueilla näyttää muutenkin hyvältä. Meidän oman cupin lisäksi Pietarsaaressa järjestetään 25.5. kisa ja Raahessa 20.5. Kaikkiin ei välttämättä aika riitä osallistua mutta katsotaan mitä näistä ohjelmaan sopii. Ainakin tuo Pietarsaaren kisa helatrorstaina tulee ajettua. Siellä on yleensä tavannut olla hyvät reitit ja hyvin järjestetyt kisat, mitä on tullut aikaisemmin käytyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti