4.5.2017

Lieto XCO

Viikonloppuna käynnistyi kansallinen XCO-cup Liedossa keväisessä lumi/räntä/rae/vesisateessa. Kaikkea mahdollista taivaalta tuli ennen kisaa ja kisan aikanakin. Enpä oo tainnu ennen ajaa virallista maastopyöräkisaa, jossa reitin varrella on lunta. Nyt tuli tuokin koettua.

Lähtökohdat kisaan oli vähän heikommat kuin viikkoa aikaisemmin. Kirstan kisan jälkeen meni useampi päivä flunssassa ja en päässyt koko viikolla ajamaan ollenkaan. Lauantaina rataan tutustuessa olo olikin ei niin yllättäen vetämätön ja löysä. Ei oikeen tahtonut löytyä minkäänlaista iskua ja kun ajotuntumakin oli jääny Kirstan metsiin niin pyöräkin tökki vähän turhan paljon. Lähtökohdat oli siis erittäin epävarmat itse kisaan.

Kisaan lämmitellessä sai muutaman minuutin välein päällensä sadetta, rakeita ja välillä aurinkoa. Koitin tehdä mahdollisimman hyvän lämmittelyn, että saisin jalkoihin jotain iskua itse kisaan. Kisa starttasi aika rauhallisesti raekuuroon. Ensimmäisellä polkupätkällä jäin tietysti sumppuun ja siinä joutui jalkautumaan. Ensimmäiset polkupätkät myös kertoi saman kuin edellispäivä. Poluilla ajo oli osaltani surkeaa. Kun ei kulje niin ei kulje.

Kisan aikana aina välillä tuntui, että nyt ajo lähtee kulkemaan mutta sitten taas ei. Ratahan oli olosuhteisiin nähden loistavassa kunnossa. Hienoa työtä on Liedossa tehty radan eteen. Ja edelleen oli parannuksia viime vuoteen tehty. Ja kyllähän siellä oli kiva ajaa, vaikka oma kulku tällä kertaa huonoa olikin. Toisaalta en oo kyllä koskaan Liedossa saanut itsestäni parasta irti. Rata on teknisesti vaativa, joten ehkä mulla menee tuolla energia siihen jumppaamiseen sen sijaan, että sais jalat kunnolla käyttöön. Kaikkea pitää osata ajaa ja tuokin kehittää.

Seuraavan kerran olis tarkoitus kisata Rajamäellä Evoc XCM:ssä ens viikon lauantaina. Sitä ennen torstaina Kokkolassa Santahaka XC paikalliskisa, jossa mun rooli taitaa tällä kertaa olla järjestelypuolella. Jonkun pitää aina järjestää, että toiset saa ajaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti