7.5.2015

Kisakauden aloitus

Lauantaina olisi tarkoitus Peurungassa avata tämä kisakausi maratonkisalla. En ole tuolla aikaisemmin ollut ajamassa, mutta ilmeisesti ainakin nousuja on tarjolla ihan riittävästi. Kisakauden aloitus jännittää joka vuosi ja niin se varmasti tulee tänäkin vuonna jännittämään. Aina on vähän epävarma olo mikä on kisakunto ja miten kausi lähtee liikkeelle. Ensimmäisen kisan jälkeen yleensä aina vähän helpottaa. Ja onhan tuota kisaa odotettukin. Viimeksi oon kisaa ajanut lokakuun alussa niin kyllähän se on hienoa päästä taas viivalle.

Nyt varsinkin tuo viime viikkojen sairastelu luo vähän epävarmuutta kunnon suhteen. Ennen sairastelua olin treenannut hyvin ja omien testien mukaan hyvässä kunnossa (nyhthän on helppo sanoa, että paremmassa kuin koskaan aikaisemmin), mutta nyt on vähän toinen tilanne. Lähinnä arveluttaa, että miten kroppaa kestää yli kolmen tunnin kisasuorituksen. Vai tuleeko jossain vaiheessa seinä vastaan. Pitkään mietin, että kannattaako tähän kisaan vielä lähteä, mutta kai se into kisaamaan on sen verran kova, että päätin lähteä. Ja kuten sanoin niin ensimmäinen kisa on aina vähän vaikea ja sen jälkeen on kisakausi avattu niin samahan se on avata jo nyt.


Kuva, jonka @jaakkosuomu julkaisi
Periaatteessa kunto pitäis olla ihan hyvällä tasolla. Ainakin nyt viime aikojen lenkeillä on kulkenut ajo ihan mukavasti. Ainut epävarmuus on tuossa koko kisan jaksamisessa, mutta kokeilemallahan se selviää. Toinen epävarmuus mun kisoissa on tietysti verensokerit tai niiden mahdollinen laskeminen. Toisaalta nyt on pumpun käyttöönoton jälkeen mun mielestä kovemmillakin lenkeillä pysynyt verensokeritaso hyvänä. Kisa on tietysti eri asia ja jännitys ja kaikki vaikuttaa verensokereihinkin, mutta uskon, että ne pysyy kunnossa nyt tällä nykyisellä systeemillä. Ja tämän kisan jälkeen ehtii sitten hyvin treenata seuraavaa kisaa varten. Sen verran on viime vuosina tullut varsinkin maratonkisoja kierrettyä, että uus kisa tuo kyllä omanlaista jännitystä. Ei tiedä yhtään mitä odottaa ja mitä on tulossa (paitsi tietysti niitä nousuja).

Toivottavasti tulee hyvät kisat ja onhan se hienoa myös nähdä kavereita ja tuttuja pitkästä aikaa taas kisamerkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti