27.1.2015

Scott Spark 900 RC

Tänään tuli mulle Sparkin runko, minkä hankkimista oon suunnitellu viime kesästä lähtien. On pitäny vaan kerätä tarvittava budjetti kasaan ja etsiä sopivia tarjouksia. Vähän yllättäen sitten sopiva runko löytyi ja tulipa siihen vielä huippu keulakin mukaan. Rungon mukana tuli Rockshox Sid XX 120 keula ja Rokkarin Monarch XX takaiskari hydraulisella lukituksella. Eli molemmat saa lukittua samasta vivusta.

Kuva, jonka @jaakkosuomu julkaisi


Nyt täytyy kasailla rungon ympärille pyörä. Osa osista tulee varmasti siirtymään Scalesta, mutta jotain uttakin tulee varmasti hankittua. Ei nyt kannata vielä huudella kovin tarkkaan suunnitelmia kun ne voi vielä moneen kertaan muuttua, mutta Sramin XX1:stä tai X01;stä oon suunnitellu osasarjaksi. Lyhyitä testiajoja enempää kokemuksia mulla ei kummastakaan ole, mutta painossa ei suurta eroa ole ja jos toinen maksaa 200 euroa enemmän niin en näe omassa käytössä noissa niin suurta eroa, että kannattaisi tuota erotusta maksaa. Saa toki kommentoida, jos jollain on selvä mielipide miksi XX1 on paljon X01:stä parempi tai miksi ei ole.

Keväällä sitten ennen kisakauden alkua selvinnee minkälaisen kokoonpanon oon Sparkiin saanut. Ja ainahan sitä voi päivitellä myöhemminkin lisää. Esimerkiksi kiekot tulee todennäköisesti siirtymään Scalesta, mutta jossain vaiheessa olisi suunnitelmissa niitäkin päivittää.

2 kommenttia:

 1. En ole nähnyt mitään merkittävää eroa XX1 ja X01:ssä. X01:sen kampia ei taida saada 156 Q-arvolla. Omasta mielestäni kapeammalla oleviin kampiin saa paremmin tehoja.
  Hienon näköinen runko ja hyvä toi tupla-lukitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pitää kevään aikana seurata sopivia tarjouksia, mutta uskoisin, että mulle tuo X01 riittää. Ainakin alustavassa suunnitelmassa.

   Poista