19.1.2015

Uuden vuoden kuulumiset

On jäänyt blogipäivitykset viime aikoina vähiin. Usein on ollut joku idea mistä kirjoittaa, mutta ei oo vaan ollut aikaa kirjoitata tai sitten ei oo enää jaksanut. Tällä hetkellä kun meillä saa sitä rauhallista aikaa joskus klo 21 jälkeen niin ei välttämättä enää silloin tule mitään tekstejä kirjoitettua. Koitetaan nyt kuitenkin vähän parantaa tahtia.

Treenit on pyöriny ihan mukavasti ja oon saanut suunnitelmien mukaisesti tehtyä viikkokohtaiset tunnit ja harjoituksissa on edelleen pysynyt ajatus mukana. Pari kertaa on tullut myös ajettua oma 30 minuutin testi trainerilla. Trainerisofta antaa Watit, joiden paikkansa pitävyydestä en ole niin varma, mutta omien testien kanssa ne on vertailukelpoisia, kun samassa ympäristössä, samalla laitteella ne ajetaan. Olis ihan mielenkiintoista päästä joskus testaamaan vastaava testi Wattbikella, mutta sellaista ei taida ihan lähialueilta löytyä. Ja toisaalta omassa varastossa on aina helpompi käydä ajamassa silloin kun se itselle parhaiten sopii.

Punttitreenit on myös pysyneet ohjelmassa mukana. Niitä käsittelinkin edellisessä tekstissä tarkemmin, joten ei niistä sen enempää. Toivottavasti voimaa tarttuu kroppaan talven aikana sopivassa määrin ja pyörä kulkisi kevään tullen taas vähän kovempaa.

Tältä näytti Shockwave-laite

Joulun pyhinä tuli mahdollisuus käydä Ilmajoella Fysio2000:ssa Shockwave paineaaltohoidossa. Tuo sykssyllä loukattu olkapää sai hoitoa ja samoin polven ympäristö. Kokonaan tuo yksi kerta ei olkapäävaivaa vienyt, mutta selvästi auttoi siihen, että kipuilua on ollut nyt huomattavasti vähemmän. Ihan mielenkiintoinen tuo itse hoito oli. Laitteesta tuli mieleen lähinnä pulttipyssy ja äänikin oli melkein samanlainen.

Pulttipyssy työssä 

Pyöräilyn lisäksi nyt on päässyt vähän hiihtämäänkin. Toki sääolosuhteet on kyllä vaihtelevat. Välillä pakkasta on melkein 20 astetta ja seuraavana päivänä saattaa olla +2 ja sataa vettä. Mutta onneksi hiihtokelejäkin on ollut ja siitä on saanut välillä hyvää vaihtelua pyöräilylle.

Eilen käytiin vaimon kanssa Kannuksessa kuuntelemassa Jutta Gustavsbergin luento. Vaikka ei nyt ehkä ihan kohderyhmää ollakaan (laihduttajat) niin ihan mielenkiintoista oli nähdä livenä kyseinen henkilö ja kuunnella, mitä kertoi ravinnosta ja treenaamisesta. Ainahan tuolta voi jotain itselleenkin oppia. Tosin täytyy sanoa, että aika yleisellä tasolla asioista kertoi, eikä pahemmin perustellut sen tarkemmin väitteitään. Suurelle yleisölle (taisi olla yli 500 kuuntelijaa) varmasti ihan oikea tapa luennoida noin. Ja täytyy sanoa, että ison bisneksen on tuolla onnistunut ilmeisesti tekemään, mitä täytyy arvostaa.

Jos kuitenkin verrataan toiseen ravintoaiheiseen luentoon, missä olin viime keväänä ProMtb:n järjestämässä tilaisuudessa Varalassa, niin kyllä mulle Jaakko Mursun luento antoi paljon enemmän kuin tämä. Toki siellä kohderyhmänä oli pyöräilijät ja porukka tiivis, mutta itse asiaakin tuli paljon enemmän ja konkreettisemmin kerrottuna ja perusteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti