20.1.2015

Myslipatukat

Viikonloppuna tuli ihan kokeilumielessä tehtyä itse myslipatukoita. Oon asiaa monesti miettinyt ja muutamilta kavereilta kysellytkin, jotka niitä ovat vaihtelevalla menestyksellä tehneet. Aluksi vaan googlella etsin itselle sopivan ohjeen tai ohjeet, joista sitten yhdistelin oman maun mukaan sopivan koostumuksen. 

Reseptiin kuului: 
Appelsiinimehua
Hunajaa
jotka kiehautettiin
Mysliä (ihan kaupasta ostettua, kun kaapista sattui löytymään)
Banaania
Kaurahiutaleita
Vähän suolaa ja vaniliinisokeria

Sitten vaan aineet sekaisin tuonne kiehautettuun mehuun/hunajaan ja muotoilin sopivan kokoisia myslipatukoita. Ideana oli tehdä sellaisia sopivan kokoisia paloja taskuun, joita lenkillä on helppo syödä. 

Aineet kattilaan ja sekoitus

Uuniin kymmenensi minuutiksi ja valmista tuli. Osaan laitoin vielä ennen paistamista suklaarouhetta päälle. Toisaalta se olis ehkä kannattanu sekoittaa tuonne muitten sekaan. Ei se tuohon päälle niin hyvin sulanut kun ajattelin. Pääasia kuitenkin, että maistuvat ihan hyvälle. Kyllä noita voi lenkkieväänä pitää. Laitoin vielä suurimman osan pakasteeseen, sieltä on helppo sulattaa muutama kerrallaan mukaan. Kun en oo varma kauanko tuollaiset muuten säilyy niin siksi tuo pakastus. 

Valmista tuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti