11.7.2014

Patamäki XCO järjestäjän roolissa

Paikallinen viikkokisa tai harjoituskisa ihan miten vaan, mutta tällä kertaa en ollut ajamassa vaan järjestämässä kisan. Meillä on täällä Kokkolassa ollut jo useamman vuoden puhetta, että pitäis järjestää jotkut kisat, mutta aina se on jäänyt puheen asteelle. Ei oo ollu "aikaa" eikä löytynyt tarpeeksi innostusta järjestää kisoja. Nyt tänä kesänä Vaasassa on järjestetty onnistuneesti paritkin viikkokisat ja itsekin olin Laihialla kesäkuussa ajamassa. Totesin, että tuolla tyylillä saisi kisat Kokkolaankin järjestettyä kohtuu "helposti". Muistui myös mieleen Ovaskan Kimmon sanat, että ei niitä kisoja tuu jos ei joku oo välillä järjestäjänäkin. Sen verran monissa kisoissa on itse tullut nautittua järjestäjien tarjoamasta reitistä, että päätin kokeilla saisinko kisat järjestettyä. Ja jos joku ihmettelee, että miksi järjestää kisat yksin niin ajattelin, että kaikki muut saisivat ajaa ja selviytyisin tällaisestä pienemmästä kisasta lähes omin voimin.

Kyselin aluksi vähän kiinnostusta ja kun sitä tuntui jonkun verran olevan niin ei muuta kuin suunnittelemaan Patamäkeen sopiva xc-reitti. Reitin suunnittelua heelpotti se, että oon siellä harjoitusmielessä ajellut jo useampana kesänä "omaa rataa", josta pikku muokkauksella sai kisaankin sopivan radan tehtyä. Ideana oli myöskin, että rata ei olisi teknisesti vaativa vaan kuka tahansa voisi tulla ajamaan. Reitti oli polkupainotteinen, muutama pätkä ulkoilureittiä, pari pienempää nousua ja yksi vaativampi nousu. Ja tuo vaativuus tuli oikeastaan nousun jyrkkyydestä. Kyllä se raskaaksi käy kun sitä 6 kertaa nousee kisan aikana. Reittinä tuo oli kohtuu nopea. Vauhtihan aina lisää vähän haastetta. Mielessä kyllä kävi, että onko nousu aloittelijoille liiankin raskas, mutta toisaalta maastopyöräkisaan kuuluu kyllä, että pitää olla myös raskasta. Olis tuohon pienellä muutoksella saanut parikin nousua, mutta ehkä näin oli sopiva. 

Kisaan saatiin ihan mukavasti osanottajia kun paikalle tuli 17 osallistujaa. Muutama paikallinen kuski, joka olisi varmasti osallistunut muuten oli reissussa. Ja ikinähän aikatauluja ei saa kaikille sopimaan. Mutta todella tyytyväinen oon osallistujamäärään. Kisaan saatiin vielä kansallisestikin muutama kova kuski mukaan. Yllättävän mielenkiintoista kisan kulkua oli seurata sivustakin, vaikka ainahan sitä mielellään itsekin ajaisi. Mutta pitää kokeilla myös tätä järjestelypuolta niin osaa entistä enemmän arvostaa sitä työtä mitä kisojen järjestäjät esimerkiksi radan merkkaamiseksi tekevät. Tällaiseen viikkokisaanhan riitti vähän kevyempi merkkaus. 

Toivotaan nyt, että saataisiin tänne lisääkin kisoja. Kyllä mun mielestä kesään mahtuisi hyvin 3-4 paikallista viikkokisaa. Paikkoja tämän mittakaavan kisalle kuitenkin täältä löytyy useampiakin. Kiitokset vielä kaikille osallistujille! Ratamestarikin sai kiitosta, mikä on tietysti mukavaa kun ainahan sitä jännittää, että mitä porukka reitistä tykkää. Lisäksi haluan kiittää Tommia, Andersia ja Samulia, jotka olivat käyneet rataa ajamassa läpi alustavan merkkauksen jälkeen ja sain vielä parannusehdotuksia merkkaukseen ja apua polkujen sulkemiseen yms. 

Lopputulokset: 

1. Arto Tikkala WVC 47:21:05
2. Samuli Saarela PKK/Team Sportax +0.02,00
3: Mattias Stenmark NCK +2.44,07
4. Anders Holmberg Kammenkiertäjät +05.33,12
5. Kai Väänänen NCK +6.26,16
6. Marko Kuoppala Pietarsaari +6.27,16
7. Tommi Hassinen +6.41,16
8. Miikka Ketonen +7.01,23
9. Hannu Anttila WVC +7.01,24
10. Dan Fors NCK +12.39,29
11. Marko Ahopelto Pietarsaaren Sisu +13.32,37
12. Kari Mursu Kammenkiertäjät +18.52,37
13. Marko Joensuu Pietarsaari +23.24,46
14. Jarkko Orjala LoVe +25.31,47
15. Joona Kupila ajoi 4 kierrosta
16. Ruska Saarela ajoi 3 kierrosta
17. Arttu Palola ajoi 2 kierrosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti