25.7.2014

Kisakauden toinen avaus

Huomenna Joupiskalla tulee mulle tavallaan kisakauden toinen avaus. Viimeinen maratonkisa oli kesäkuun alkupuolella Korsossa. Sen jälkeen oli tarkoitus ajaa vielä Laajavuoren maraton, mutta tuleva perheenlisäys meni siinä vaiheessa edelle. Toki pari viikkokisaa on tässä välissä ajettu tuntuman ylläpitämiseksi. Juhannuksen jälkeen meille syntyikin tyttö, joka sitten on määritellyt pitkälti heinäkuun lenkit. Lenkille oon päässyt loma-aikaan yllättävän hyvin, mutta täytyy sanoa, että välillä on ollut sellainen väsymys mukana, että ei oo aina ihan normaalisti jaksanut ajella.

Kyllä tähän lievän väsymyksen kanssa treenaamiseen kuitenkin on jo tottunut. Kisaaminen pitkän tauon jälkeen on kuitenkin pieni kysymysmerkki. Mulla aina kauden avausmaraton on tietyllä tapaa vaikea, mutta kun kisoihin saa tuntumaa ne alkaa kulkea paremmin. Nyt saattaa tuntuma olla vähän kadoksissa, mutta onhan tuossa 60 km aikaa hakea tuntumaa. Oman mausteensa huomiseen kisaan tuo paahtava helle. Mun mielestä optimaalinen keli olisi noin 20 astetta lämmintä, mutta ajetaan siinä kelissä mitä tarjolla on.

Pyörästä pesty pölyt pois kisaa varten. Kuva Instagramista tililtä @jaakkosuomu

Rata ainakin pitäis olla kuiva. Monena vuotena Joupiskalla on saanut ainakin osan matkasta ajaa kuraränneissä, viime vuosi oli mukava poikkeus ja nyt jatketaan tuota kuivien polkujen linjaa. Joupiskan kisareitti on kuulunut aina mun suosikkeihin. Oon jostain syystä siellä viihtynyt aina ja pitänyt reitin vaihtelevuudesta. Siellä on tarjolla oikeastaan kaikkea, nousua, latupohjaa, metsätietä, helppoa polkua ja vähän vaativampaa kivikkoa ja yksi mukava droppikin. Katsotaan mihin vauhti huomenna riittää. Toivottavasti ainakin saisin tasaisen vahvan suorituksen omalle tasolle, ettei mitään pahempia tummumisia ja hyytymisiä matkalla tulisi.

Tähän kisaan saatiin samalla yhdistettyä koko perheen mökkiviikonloppu. Mökiltä kisapaikalle ei olekaan kuin puolen tunnin autoilumatka. Ja kisan jälkeen pääsee vielä rentoutumaan hetkeksi ja nauttimaan kesästä ennen ens viikon töihin paluuta.

2 kommenttia:

  1. Lykkyä maralle, hengessä mukana! Omassa ohjelmassa tänään Syötteellä reitinmerkkaustalkoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kisa menikin ihan hyvin. Itse kun tuon yhden viikkokisan järjesti niin arvostus kisajärjestäjiä/talkoolaisia kohtaan nousi taas valtavasti. Ja taitaa olla vähän kovempi homma merkkailla maratonreittiä kun muutaman kilometrin viikkokisareittiä.. :)

      Poista