23.6.2014

Back on Track

En ollut kuullutkaan Back on Track tuotteista ennen kuin suomalainen huippumaastopyöräilijä Valtteri Repo niitä kehui blogissaan. Ne kuulemma auttoivat palautumisessa ja vammojen ehkäisyssä ja Valtteri oli saanut apua niistä myös polvivaivoihinsa. Mulla kun on ollut polvet tai oikeastaan nuo polven viereiset lihakset kipeenä jo pitempään niin ajattelin, kokeilla Back on Trackin polvisuojaa ihan mielenkiinnosta. Ajattelin, etten siinä mitään häviäkään, vaikka ei toimisi, koska pahan hintaset ei polvisuojat olleet. Ja jos niistä taas apua olisi niin se olisi pelkkää plussaa.

Kaikki Back on Trackin lihas-ja nivelsuojat on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Tämä funktionaalinen tekstiili on vanhan kiinalaisen perinteen ja modernin tieteellisen tekstiiliteknologian yhteistyön tulos. Toiminnalliset ominaisuudet on tuotu tekstiiliin liittämällä polyesteri- tai polypropyleenikuituihin funktionaalisia ominaisuuksia sisältäviä keraamisia partikkeleita. Kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien keraamisten partikkeleiden avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Tämä funktionaalisen kankaan takaisin kehoon heijastama energia on pitkäaaltoista infrapunasäteilyä.

Tuo polvivaiva on mulla lähinnä oireillut niin, että varsinkin kylmemmillä keleillä ensimmäinen tunti on välillä tuskainen, sitten kun lihakset tarpeeksi lämpeää tuota kipua ei enää niin tunne. Sama on kyllä ollut lämpimilläkin keleillä, että kovempaa ajaessa tuossa huomaa selvää kipua. Ajaminen ei sinänsä tuota pahenna, mutta kyllä se selvästi tehoja vie ajamisesta, kun varsinkin kovempaa ajaessa lihakset huutaa hoosiannaa ennen kuin edes on kunnolla päässyt vauhtiin.

Polvisuoja. Kuva: www.backontrack.com

Pidin aluksi suojia yöaikaan. Ihan aluksi muutaman yön jälkeen en vielä vaikutusta huomannut, mutta jonkun aikaa kun olin käyttänyt niin huomasin, etteä kivut tuosta lihaksesta olivat hävinneet. Eikä oo nyt koko kevään tai kesän aikana tuota kipua ilmennyt tai ainakin se on ollut huomattavasti vähäisempää kun aikaisemmin. Ja mulla on tuo lihas kipuillut tosiaan jo usemman vuoden ja se on aina hieronnalla vähän helpottanut. Toisaalta myös hieroessa tuon lihaksen hierominen on ollut yhtä tuskaa, nyt sekään ei ole enää sitä ollut. Vaan ihan sellaista normaalia lihasjumista aiheutuvaa "tunnetta".

Tämän omakohtaisen testin perusteella on kyllä ollut hyvä hankinta. Oon nyt käyttänyt noita polvisuojia säännöllisesti, vaikka lihaksissa ei viime aikoina kipuja ole ollutkaan, mutta palautumisen edistämiseen kuitenkin. Pitää laittaa harkintaan auttaisikohan tuo myös ajoittaisiin selkävaivoihin, kun Back on Trackilla on myös selkävöitä. Selkä kun mulla on jalkojen lisäksi toinen osa-alue mikä on välillä totaalijumissa ajamisesta.

Jutussa esiintyvä lainattu teksti on suoraan www.backontrack.com sivuilta kopioitu esittely tuotteiden toimintaperiaatteista.

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu lihastenpalautteluun foam rolleria? Se toimii myös hyvin varsinkin kovien reenien jälkeen. Ehkäisee lihasten DOMS:ia hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on mulla foam roller myös käytössä. Sen käyttö tosin on vähän kausittaista, välillä tulee tehtyä useinkin ja välillä se vähän jää. Oon harkinnut sellaisen kuvioidun foam rollerin hankintaa tuon tavallisen kaveriksi. Siitä oon kuullut kehuja.

      Poista