25.6.2013

Juhannuksen lenkit Kurikan ja Ilmajoen rajamaastoissa

Juhannus ollaan vietetty mökillä Kurikassa, joten viime päivien lenkitkin on ajettu itselle vähän vieraammissa maastoissa. Toki täällä tuttujakin reittejä löytyy, kun joka kesä täällä pari kertaa tulee ajamassa käytyä. Tuli mm. käytyä Suomulan sillalla, jossa oon viimeksi tainnut käydä parikymmentä vuotta sitten. Ei päässyt kuitenkaan sillalle, kun oli ilmeisesti tulvavedet tehneet tuhojaan vanhalle riippusillalle. 

Suomulan sillalle ei päässyt
Tulvavedet oli tehneet vanhalle riippusillalle tuhojaan

Viime viikolla Laajavuoren kisan jälkeen ei oikeen sykeet meinannu nousta normaalilukemille, eikä Laajavuoren kisassakaan nousseet. Maanantain lenkki meni vielä ihan normisykkeillä, mutta tiistaina jäätiinkin sitten kauan normaalista. Päätinkin pitää muutaman päivän lepojakson. Tuntui kyllä alkuviikosta, että nyt on mies pohjalla. Pyörä ei liikkunut ja sykketkin oli normaalia matalammat. Niin se kunto vaihtelee kun reilu pari viikkoa aikasemmin Korsossa tuntui olevan vuoden tähän mennessä paras kunto. 

Laavu Lahden metsätien varressa

Seuraavan kerran lenkkeilin vasta lauantaina täällä Kurikassa. Silloin sykkeetkin oli taas normaalilla tasolla, joten tais pieni tauko tehdä vaan hyvää. Oon kyllä koko kevään treenannu suhteellisen paljon, mutta ei oo tänä vuonna tällaista sykeongelmaa, jos tuota nyt ongelmaksi voi kutsua vielä esiintynyt. Ehkä tuossa edellisen viikon ja viikonlopun aikana vaan kokonaisrasitus nousi niin ei kroppa päässyt kuitenkaan kunnolla palautumaan. Joskus aikasemmin oon vastaavaa huomannut kun oon ajanut 5-6 päivää putkeen niin huomaa, että sykkeet ei enää nouse normaalitasolle ainakaan kovemmissa vedoissa. 

Maisema Santavuoren näkötornista
Scale Santavuorella

Eilen sunnuntaina ajoin kisasimulaation. Eli reilu 3 tuntia lähes kisavauhdilla. Se täytyy sanoa, että ihan kaikkea ei yksin ajaessa itsestään saa irti, mutta hyvä treeni joka tapauksessa. Lenkki meni enemmän metsäteitä pitkin ja väliin aina polkuja. Ideana oli kuitenkin ajaa tuo kisan kesto ajassa kovaa vauhtia. Pääsee elimistö taas tottumaan siihen mitä on edessä. Löysinkin täältä paljon hyviä metsäautoteitä, joissa pääsee ajamaan rauhassa ja kovaa. Jonkun verran myös hyviä polkuja ja kalliopätkiä mm. Santavuorella ja läheisellä Loukajanvuorella. Etelä-Pohjanmaalla kaikki mäet nimetään vaatimattomasti vuoriksi :) Normaalilenkkiä vähemmän kuitenkin puhdasta polkua ollut, koska eipä täällä kaikkia polkuja kuitenkaan tiedä. Helposti menee metsässä ajelu siihen, että katsoo tuosta lähtevän hyvän polun ja kun on pari sataa metriä ajanut niin polku häviää. Paljon täällä olis varmasti ajettavaa kun tietäis reitit, että mikä polku johtaa minnekin ja mitä polkua kannattaa lähteä ajamaan metsäautotien päästä. 

Santavuoren kalliopolkua

Ja tätä riitti


Tänään oli vuorossa kolmen tunnin pk-lenkki. Vauhti oli eilistä huomattavasti rauhallisempi, mutta kuitenkin reipasta vauhtia ajoin koko matkan. Ja ettei nyt ihan liian hyvin olisi loma ja lenkit menneet niin pyörässä alkoi keskiö pitämään ihmeellistä natinaa. Aluksi tuo ilmeni vaan kovaa polkiessa tai esimerkiksi voimalla mäkeen ajaessa mutta loppujen lopuksi tuntui kyllä natisevan lähes kokoajan. Kokeilin putsata keskiön seutua ja rasvatakin sitä mutta eipä se natina mihinkään lähtenyt. Epäilys onkin, että press fit -keskiö alkaa sanoa sopimustaan irti. Mulla ei oo aikasemmissa pyörissä PF-keskiötä ollut, mutta mitä oon kuullut niin ei ne nyt kuulemma kaikista kestävimpiä ole. 

Loukajanvuoren näkötornin juurelta

Eihän tämäkään haittaisi, jos sattuisi kotioloissa. Nyt reissussa kuitenkin tuottaa enemmän ongelmia, varsinkin kun lauantaina olis tarkotus olla Tahkolla ajamassa ja sitä ennen ei olla Kokkolaan menossa. Kotioloissa käynti Maunumäellä varmasti auttaisi asiaa, mikäli kotikonstit ei auttaisi. Nyt täytyy varmaan käydä keskiviikkona Tampereella pyörähtämässä jossain pyöräliikkeessä, jos tuon keskiön sais vaihdettua. 

Tahkolle on muutenkin luvattu aika mielenkiintoista keliä. Toki sääennusteen vaihtelee kokoajan mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kuivassa kelissä ei ainakaan tarvi ajella. Saa nähdä uskaltaako lähteä Mezcaleilla vai olisko järkevää vielä vaihtaa toiset renkaat alle Tahkolle. 

Nämä opastekyltit on tainneet parhaat päivänsä nähdä

Nuijapoloku oli pääosin hyvin merkittyä polkua/reitistöä

Tämä kuva tais olla jonkun metsäautotien päästä jatkuneelta polulta

2 kommenttia:

  1. Kovin on tutun näköisiä paikkoja... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyviä maastoja ja reittejä tuolta suunnalta löytyy. Ainakin sen pari-kolme kertaa vuodessa, mitä pyörän kanssa tulee käytyä niin ajamista riittää.

      Poista