12.6.2013

Brahe Mtb ja muita juttuja

Tänään kävin ajamassa Pietarsaaressa Brahe Mtb iltakisan. Mukava tuollainen noin tunnin kisa. Käy hyvästä treenistä. Harvoin tuollaisia tehoja saa itsestään lenkillä irti, mutta kun lyödään numerolappu kiinni ja muitakin samalle viivalle niin kummasti sykkeet nousee ja pyörä kulkee aivan eri tahtiin. Tosi siistin radan olivat tehneet.

Pääasiassa kovapohjaista mutkittelevaa polkua, joka nousi välillä ylös ja taas alas. Mutkat toi myös haastetta reittiin, varsinkin kun sai jatkuvasti kiihdytellä ja taas seuraavasta mutkasta sama homma. Lisäksi reitillä oli muutamia kivikko ja kalliopätkiä. Nopea reitti, ei kovin tekninen mutta vauhti teki siitä haasteellisen. Kyllä tuo mun mielestä vertoja vetää ihan xco-cupin kisareiteille.

Työpäivän päätteeksi kisailu ei oo se paras vaihtoehto mutta viimeistään ensimmäisen kierroksen aikana tuossakin kroppa heräsi. Alku oli vähän tahmeahkoa ennen kun sai vauhdin kunnolla päälle. Tietysti vois myös lähtöhetkellä olla sen verran hereillä, ettei oo just juomassa kun lähtö tapahtuu.. :) Hyvä kisa ja toivoisi näitä paikallisia viikkokisoja olevan useamminkin. Kiva näitä on ajella.

Muuten on viime päivät ollu vähä rauhallisempia. Viikonloppuna oli pientä flunssaoiretta. Nenä on edelleen vähä tukossa, vaikka varsinaista nuhaa ei olekaan. Juuri kun Korson kisan jälkeen tuntui, että kunto alkaa nousta niin sitten tulee takapakkia. Katsotaan nyt miten Laajavuoressa lauantaina jaksaa ajaa. Reitti ei oo kyllä ennakkoon mikään meikäläisen reitti, koska polkua on melko vähän ja nousuja taas paljon. Lisähaastetta taitaa tuoda vesisateet ja märkä keli. Saattaa reitti olla melkosta kuravellia, jos kunnolla sataa.

Viime viikonloppuna tuli ajettua muuten viides yli satasen lenkki tälle vuodelle ja samalla pisin koskaan mun ajama lenkki 138 km. Oon aikasempina vuosina tainnu ajaa yhteensä 4 tai 5 yli sadan kilometrin lenkkiä, mutta tänä vuonna niitä on tullut vähä tiheempään tahtiin. Ei sillä nyt sinänsä ole merkitystä, että onko lenkki 99 vai 101 km mutta onhan tuo satanen jonkunlainen merkkipaalu kuitenkin. Niin ja tosiaan kaikki nuo on tänä vuonna maantiellä ajettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti