18.7.2012

Sydämen rasitustesti

Tänään oli tosiaan tuo sydämen rasitustesti, joka liittyi noihin kokeisiin mitä nyt on tehty hengitysongelmien ja rintakehän kipujen takia. Testi oli ihan mielenkiintoinen kokemus. Kuntopyörällä ajettiin niin kauan kun jaksoi ja vastusta tuli puolen minuutin  - minuutin välein lisää. Samalla sitten seurattiin sydämen toimintaa ja otettiin verenpainetta varmaan parin minuutin välein. Hankalinta tuossa testissä oli pitää kadenssi vaaditun matalana (60-65) ja myös ilman lukkopolkimia ajaminen tuotti varsinkin loppuvaiheessa vähän vaikeuksia. Kengät sai kyllä kiinni polkimiin jollain remmeillä mutta toinen jalka irtos polkimesta tai niistä remmeistä kokonaan ja ei tuo kuitenkaan lukkopolkimia vastaa.

No tuo nyt oli työterveyden tekemä testi. Pitäis varmaan sinne Kuortaneen urheiluopistolle joskus syksyllä mennä ihan oikeeseen testiin. Viime syksynähän olin jo menossa, mutta tuli sitten tuo mykoplasma ja se siirtyi. Joka tapauksessa tulos tämän päivän testistä oli kaiketi ihan hyvä ja puhalluskin pef-mittariin tuotti testin jälkeen suurempia lukuja kuin ennen testiä. Eli rasitusastmaa mulla ei mitä ilmeisemmin ainakaan ole, joka on kyllä ihan hyvä tieto.

Maanantaina kävin ajamassa hyvän lenkin Mustikan kanssa. Hän oli työmatkalla Kokkolassa ja lähdin näyttämään polkuja ja lenkkiseuraksi. Ihmettelin lenkin jälkeen vähän kun ei sunnuntain kisa painanu jaloissa oikeestaan ollenkaan. Vauhti oli reipasta mutta ei mitään täysillä ajoa, mutta tuollainen reipas ja tasanen vauhti kyllä tuntu toimivan ainaki mulle. Ilmeisesti kisasta oli palauduttu ihan hyvin. Muutenki oli ihan kiva jutella tuossa reilu pari tuntia yleisesti pyöräilyyn liittyviä juttuja yms.

Tänään illalla oli ajatus mennä ajelemaan Patamäkeen harjoitus xc-reittiä, jonka sinne suunnittelin ihan treenaamista varten. Ajelinkin jonkun aikaa, mutta huomasin sitten, että siellä oli pyöräsuunnistuskisat niin poistuin paikalta häiritsemästä pyöräsuunnistajia. Tuon reitin ideana oli saada itselle sopiva testi- ja harjoituspätkä, jota aina välilä voi käydä ajelemassa ja vaikka kellottaakin kierroksia jos siltä tuntuu. Tänään ei kyllä tuntunu kun jalat oli jotenki voimattomat koko lenkin ajan.

2 kommenttia:

 1. Oikein mukava reipasvauhtinen lenkkihän meillä oli vaikkei mitään tykittelyä ollutkaan. Hienoja kangaspolkuja kilometrikaupalla.
  mustikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa toistamiseenkin, jos tänne päin oot työreissulle taas joskus tulossa ja pyöräkelejä vielä sattuu olemaan. Eiköhän sitä aina jonkunlainen lenkki saada ajettua.

   Poista