3.4.2012

Uusi Pyöräilylehti Suomeen

Viime viikolla ilmestyi esnsimmäistä kertaa uusi Pyöräily+Triathlon lehti. Ihan kokeilumielessä piti ostaa kun tuollainen lehti suomenkielisenä painoksena ilmestyy. Mua ei nyt niin kaikki triathloniin liittyvvät jutut kiinnosta, koska se laji on mulle aivan liian kova harrastettavaksi. Tuossa ensimmäisessä lehdessä oli kuitenkin ihan sopivassa määrin molempia. Eli ei triathlonissa lajina mitään vikaa ole, päinvastoin mutta toisaalta en ole kohderyhmää jutuille, joissa kerrotaan kisoihin valmistautumisesta. Jossain määrin tietysti kaikissa kestävyyslajeissa pätee samat säännöt ravinnon ym suhteen eli siinä mielessä samaan lehteen lajit hyvin sopivat.Yleisesti tämä ensimmäinen numero oli kuitenkin ihan hyvää luettavaa. Pitää antaa uudelle lehdelle vielä toinenkin mahdollisuus ja ostaa se sitten kun toinen numero ilmestyy. Ei tuo tilaaminenkaan tosin kallista olisi, mutta katsellaan nyt muutama numero niin näkee minkälaiseksi lehti kehittyy. Aika eri tyyppinen se kuitenkin oli esimerkiksi Fillari-lehteen verrattuna, jota tulee tilattua.

Jonkun verran on tullut ulkomaisiakin pyöräilylehtiä osteltua. Esimerkiksi Mountain Bike Action on ihan hyvää luettavaa kun muutaman kerran vuodessa irtonumeron oon ostanu. Pyöräilylehdissä on haasteena saada ajankohtaista asiaa, kun suurin osa lukijakunnasta varmasti ajankohtaiset jutut netistä lukee ja lehden ilmestyessä jutut ovat jo mahdollisesti viikkoja tai kuukausia vanhoja. Pyörätestejä mahtuu tietysti joka lehteen, mutta se mitä esimerkiksi Fillarilehdeltä kaipaisin olisi enemmän henkilöjuttuja suomalaisiata pyöräilijöistä ja esimerkiksi juttuja pyöräkisoista/tapahtumista. Eli juttuun muutakin kuin tulokset, vaikka nyt jostain SM-kisasta varmasti saisi tehtyä jutun, joka kiinnistaisi edelleen vaikka tulokset olisikin lukenut aikapäiviä sitten.

Esimerkiksi vetooon kirjoittamat jutut maantiepyöräilystä, tulevista ja menneistä kisoista ovat olleet todella mielenkiintoista luettavaa. Juttuja lukemalla olen ainakin itse oppinut lajista ja ajajista paljon uutta, koska mikään maantiepyöräilyn aktiiviseuraaja en ole aikaisemmin ollut. Eli tuossa näkee, että hyvin kirjoitettu juttu kyllä aina innostaa lukemaan. Tässä nyt tuli käsiteltyä uuden lehden lisäksi muitakin lehtiä, mutta niistä mielipiteitä luonnollisesti on jo enemmän, koska lukukokemuksiakin on useammalta vuodelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti