13.4.2012

Tulevan kesän alustava kisakalenteri

Oon vähä miettiny tulevaa kesää ja mahdollisia kisoja mitä oon ajatellu ajaa. Pääpaino tulee olemaan Maraton cupissa, jota olis tarkotus kiertää vähä enemmänkin. Haastetta tuossa tulee olemaan niin matkojen, ajan kuin itse ajamisenkin suhteen. Lähinnä matkat kisapaikoille ja ajan järjestäminen tulee olemaan haasteellista, kun suurin osa kisoista ajetaan kuitenkin Etelä-Suomessa niin joutuu osassa ainakin varautua yöpymiseen ennen kisaa. Pitää nyt kuitenkin ottaa ilo irti harrastuksesta ja kiertää kisoja kun siihen tuntuu kiinnostusta riittävän tällä hetkellä.

Alkukauden osalta ainakin mennään näin ja sitten kesän aikana katsotaan, että kuinka virtaa riittää ajaa näitä kisoja.
12.5. Skins Maraton, Rajamäki
18.5. Valkeakoski Mtb-Maraton
3.6. Korso XCM
16.6. Laajavuori Maraton, Jyväskylä
30.6. Tahko Mtb
15.7. Joupiska Mtb-Maraton
27.7. Botnia Mtb
4.8. Syöte-Mtb, Iso-Syöte tai 5.8. Pyssymäki Mtb-Maraton
23.9. XCM Maraton Cupin finaali, Tampere

Näitä nyt oon ainaki suunnitellu ajavani. Sinisellä pohjalla olevat kuuluvat Maraton Cupiin. Tuossa kun katsoo niin elokuun alun ja syyskuun lopun väliin tulee aika pitkä pätkä, johon vois hyvin kisan tai pari sovittaa, että kisatuntuma säilyis vielä syyskuun lopullekin. Kyllähän siinä välissä ajettais esimerkiksi Finlandia Mtb, Luukin Mtb-maraton ja Hyvinkäällä Maratonin SM-kisatkin, mutta tuonne asti ei nyt ole vielä sen tarkempia suunnitelmia. Jos kulkee niin saatan ajaa enemmänkin kisoja ja jos ei niin sitten vähemmän. Aika kevät/alkukesäpainotteinen tuo kalenteri muutenkin on,. kun kesäkuun loppuun mennessä olis 5 kisaa ja loppukesänä yhteensä 4-5 kisaa. Mutta suunnitelmat saattavat tosiaan vielä moneen kertaan muuttua.

Harmittavasti tuossa menee Syötteen ja Nivalan kisat samalle viikonlopulle. Syötteelle olis kiva lähteä ajamaan, kun oon siellä pariin otteeseen käyny ja maisemat ja maasto ainakin on kohdillaan. Toisaalta Nivalan kisa oli ainakin viime vuonna reitiltään tosi hyvä, niin sinnekin olis kiva lähteä. Ja varsinkin kun se on tuossa kohtalaisen matkan päässä. Samalle viikonlopulle osuu muuten vielä Jämillä lauantaina ajettava kisa, jota olin kans suunnitellut yhdeksi vaihtoehdoksi, mutta kaikkia ei millään pysty ajamaan ja tuskin mun kannattaa kahta kisaakaan samana viikonloppuna välttämättä ajaa. Vois olla sunnuntaina aika voimat pois olo jo lähdössä.

Lisäksi oon ajatellu, että vois käydä Oulun suunnalla ajamassa paikallista XC-Cupia, jota viime vuonnakin pari kisaa kävin ajamassa. Tuossa tosin aikatauluvaraus, kun kisat on arki-iltoina niin pitää päästä töistä lähtemään aikasemmin yms, mutta ihan kivoja kisoja ne ainakin viime vuonna oli. Samoin Pietarsaaressa on Brahe-Mtb järjestetty alkukesästä, jossa on pariin otteeseen myös ollut mukana.

4 kommenttia:

  1. Toivotaan, että pystyt ajamaan niin paljon kuin haluat. Sittenhän on vielä pohjoisessa Saariselkä MTB weekend 11.-12.8. ja Pyhä XCO 18.-19.8. Tähtisadeajo 15.9. ja syötteellä kuntotapahtuma nimeltä Sora Syöte 16.9. Että kyllä näitä riittää :)

    VastaaPoista
  2. Joo kyllähän tapahtumia riittää. Tuohon elokuulle saattaa hyvinkin joku noista tapahtumista tulla, riippuen vähä lomasuunnitelmista. Katsellaan sitten lähempänä, että miltä tilanne silloin vaikuttaa.

    VastaaPoista
  3. Minkäslaisella reitillä tuo Brahe-MTB on ajettu? Minkä pituinen kisa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brahe-Mtb ajettiin viime vuonna muistaakseni 8 km reitillä, olisko kierroksia ollu 3 tai 4. Kuitenkin matka on aikaisemmin ollut 24-30 km luokkaa. Reitti on ollu hyvä, suurin osa reitistä polkua. Ei kovin pahoja pätkiä kuitenkaan, että pelkkää kivikkoa/juurakkoa ei reitti oo vaan aika nopeapohjaista polkua ja kalliota.

      Poista