1.4.2012

Maantiekauden avaus

Viikonloppuna pääsisn avaamaan maantiepyöräkauden Suomessakin. Maastopyörällä oon toki tielenkkejä ajellu mutta eilen tuli otettua maantiepyörä ensimmäistä kertaa esille lenkkiä varten ja tänään sama homma. Pikkasen on ilma ollu liian kylmä, kun tänäänkin aamulla lenkille lähtiessä tais olla pakkasta 4 astetta. Se alkaa siinä kahden tunnin jälkeen jo pikkuhiljaa tuntua varpaissa ja sormissa.

Maantiepyörällä kuitenkin pääsi ihan hyvin ajamaan. Muutamissa varjosimmissa kohdissa oli vielä jäätä ja parissa paikassa luntakin, mutta muuten tiet oli hyvin sulaneet. Saa nyt nähdä mitä tuleva viikko tuo tullessaan. Eli jatkuuko maantiekelit vai otetaanko taas maastopyörä alle tielenkeillekin. Tällä hetkellä ennuste näyttää tuleviksi päiviksi tältä.

Viime vuoden lenkkejä kun katselee niin kevät oli kyllä pitemmällä tässä vaiheessa. Tai ainakin reilun viikon päästä oltiin jo ajeltu reilun 100 km:n lenkki eikä silloin mittari ainakaan nollan tuntumassa enää ollut. Toisaalta äkkiähän tuo keli saattaa lämmetäkin. 6 viikon päästä olis jo ensimmäinen Maraton cupin kisa ajettu, joten senkin puolesta tässä olis hyvä saada nyt kilometrejä ja ajotunteja alle ja mielellään poluillekin päästä jossain vaiheessa ennen tuota kisaa.

Tänään innostuin ajamaan vähä pitemmän lenkin, noin 80 km. Tässä Garminin data tuosta lenkistä. Hyvin tuon jaksoi ajaa, vaikka välillä sai painaa pitkät pätkät vastatuuleen. Samoin tuo kylmyys alkoi tuntua siinä parin tunnin jälkeen. Lenkkien puolesta kuitenkin hyvä viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti