29.12.2011

Välipäivien lenkkejä

Joulun syömisten jälkeen tällä viikolla on taas ollu mukava vähän lenkkeillä. Kummasti olo taas piristyny parista reippaasta lenkistä. Joulupäivänä oli jo tullut syötyä sen verran, että päätin vaihtaa nastarenkaan eteen ja lähtee pyörälenkille. Samalla ajattelin testata, miten Schwalben Ice Spiker Pro:n saa litkutettua. Ei oo aikasemmin tullu kokeiltua sitä litkutettuna.

Rengas kyllä nousi heti vanteelle ja jonkun ajan päästä alkoi myös pitämään ilmaa. Litkua tuli kyllä kyljistä ulos, että ihan paksuimmat ei taida renkaat kyljet olla. Toki rengaskin on jo 3 talvea ajossa, että on se saattanut jo vähän kuluakin. Tuo mun rengas on siis 2,1" versio. Nykyisinhän löytyis 2,3" tubeless-ready versiotakin, joka saattais paremmin litkut pitää sisällä.

Litkut tulee kyljestä ulos

Kesken lenkin sitten rengas kuitenkin tyhjeni ja tietenkään tällä kertaa ei ollu pumppua mukana. Ei muuta kuin soitto huoltoporukalle, joka tuli autolla hakemaan pyörän ja toi tilalle lenkkarit niin matka jatkui juosten kotia. Ei oo sitten viime talven tullu juoksulenkillä käytyä. Ja oli se kyllä aika tylsää hommaa tuolla yksin juosta, varsinkin kun musiikkikin loppui kesken matkan ipodin akun tyhjennyttyä. Pyöräilyssä sentään saa pidettyä jonkunlaista vauhtia mutta juostessa matka etenee vähän liian hitaasti mun makuun ja jalatkaan ei oikeen tahdo tykätä kovalla alustalla juoksemisesta. Kylläkai siihenkin tottuis kun vaan säännöllisesti juoksis, mutta eipä oo tullu kokeiltua.

Tuon joulupäivän lenkin jälkeen tällä viikolla on tullu ajettua pari lenkkiä jäisillä teillä. Hyvävauhtisia lenkkejä pienestä myrskytuulesta huolimatta. Lauantaina oli tarkoitus lähteä Vaasaan Botniahalliin ajamaan, mutta se onkin viikonlopun suljettuna niin en sitten mee sinne. Joku toinen viikonloppu sitten. Siellä sais vaan hyvän noin 3 tunnin lenkin heti aamusta. Näin talvellä niitä kuitenkin harvemmin tulee ja sykkeetkin saa pidettyä aika maltillisina siellä ajaessa. Vähän se tahtoa vaatii olla 7 aikaan lauantai/sunnuntaiaamuna pyörän kanssa hallilla, mutta 10 aikaan on mukavaa ku lenkki on ajettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti