20.12.2011

Testi

Ajelin eilen illalla trainerilla 10 mailin aika-ajon, joka löytyi Etelä-Afrikan reitiltä. Ajattelin käyttää sitä jonkunlaisena testinä tässä talven aikana. Se on aika sopivan mittainen, että joutuu jo ottamaan itsestä jotain irti. Trainerilla ajellessa myös olosuhteet pysyy kokoajan samana, joten on helppo seurata, miten esimerkiksi teho (watit) tulee kehittymään talven aikana. Sitten tietysti näkee ajan, kauanko tuohon menee ja samoin keskinopeuden.

Polkemistehon kehittyminen mua kuitenkin kiinnostaa eniten. Ajattelinkin noin kerran kuukauteen tuon ajella niin pääsee vähän vertailemaan tuloksia. Tuskin kuukauden aikana nyt merkittävää kehitystä tapahtuu, mutta jospa jo kevääseen mennessä sais koneestä vähän enemmän tehoja irti.

Tuo wattimittari tuossa trainerissa on muutenkin ihan mielenkiintoinen. Koskaan aikaisemmin en ole sellaista päässyt käyttämään, enkä tietenkään tiedä, miten todenmukainen tuo on. Ajan kuitenkin aina samalla laitteella, joten keskenään nuo testit ovat kuitenkin vertailukelpoisia ja sehän on pääasia.

Tänään pääsi uloskin lenkille, keli oli ihan kohtuullinen. Maa oli vähän jäässä, joten sohjossa ei tarvinnut ajella. Luntakin oli sen verran tullut, että oli tarttunu jään pintaan ja nastattomilla renkailla (Race King) pääsi hyvin ajamaan. Välillä sai toki olla tarkkana, mutta ei kuitenkaan ollut vielä aihetta nastarenkaita vaihtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti