24.11.2014

Treeniä, testiä ja pientä takapakkia

Hyvin alkanut treenikausi koki pientä takapakkia ensin oksennustaudin ja sitten kurkkukivun ja pienen flunssan takia. Tässä vaiheessa vuotta on kuitenkin vielä "helppo" olla ajamatta ja hoitaa itsensä kuntoon. Eikä nuo nyt kovin pahaa taukoa harjoitteluun tehneet.

Tämä treenikausi on tuonut mulla jonkun verran muutoksia aikaisempaan. Toki varsinaista treeniä ei vielä ole montaa viikkoa takana, mutta innostus on ainakin ollut kova ja uusi ohjelma on ainakin motivaatiota nostanut. Tässä vaiheessa suurin panostus on voimaharjoittelulla ja sitten viikonlopun pitkällä/pitkillä lenkeillä. Vauhdin oon koittanut pitää maltillisena. Se on kyllä välillä hankalaa kun menohaluja olisi, mutta ideana ajaa pk1-lenkkiä. Oon kuitenkin pitänyt joka treeneissä sen idean mukana ja koittanut tehdä hommat kunnolla ja ajatuksella. Aikaa kun on rajallisesti niin hommat pitää tehdä kunnolla silloin kun tekee.

Viime viikolla kävin Kuortaneen Urheiluopistolla pyöräergotestissäkin. Nyt on tämän hetken syke- ja tuhoalueet taas tiedossa. Ja samoin laktaattitasot. Pientä muutosta oli viime vuoteen tullut. Keväällä sitten mahdollisesti uus käynti siellä. Talven aikana on sitten säännöllisesti luvassa omia testejä. Ideana ajaa puoli tuntia niin kovaa kuin pääsee. Katsotaan sitten mitä tuo testi aikanaan kertoo. Tuun sen todennäköisesti trainerilla ajamaan niin olosuhteet pysyy samana ja vertailukelpoisina keskenään. Wattbikella kovat kuskit tuota testiä tekee, mutta sellaista mulla ei ole eikä taida Kokkolasta sellaista löytyä miltään saliltakaan.

Mitä nousta testeistä kaverin kans juttelin niin vähän eri systeemeillä eri paikoissa niitä tehdään. Tuolla Kuortaneella 2 minuutin välein tuli 25 wattia lisää ja lähtötaso oli 50 wattia. Jossain taas tehoa nostetaan 3 minuutin portailla ja lähtökin on 150 watista. Eli ihan vertailukelpoisia eri testit ei taida keskenään olla. Toisaalta itseään varten siellä käydään ja kun käy samassa paikassa niin näkee sen oman tason muutoksen kun testi tehdään aina samalla tavalla. Itse en oo muualla testissä käynyt kuin Kuortaneella, joten ei vertailupohjaa ole. Tyytyväinen oon kuitenkin paikkaan ja kattavaan palautteeseen mitä sieltä testistä saa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti