1.11.2014

Verensokerit lenkin aikana

Mulla on nyt ollut muutaman päivän Medtronic Guardian verensokerien sensorointilaite. Ideana seurata 3-5 vuorokautta miten verensokerit päivän mittaan elää. Toki päivittäinen vaihtelukin kiinnostaa mua, mutta erityisen kiinnostavaa on seurata, miten lenkin aikana verensokerit käyttäytyy. Tänään ajettiin Juhan kans reilu 3 tunnin pk-lenkki. Alla olevassa kaaviossa kuvattu, miten verensokerit tuona aikana meni. Laite mittaa kymmenen minuutin välein verensokerin. Ensimmäinen geelin otto näkyy selvästi kaaviossa ja taisi siinä tulla energia/myslipatukkaakin otettua. Myöhemmin otin lisää energiapatukkaa, mutta se ei enää niin selvästi tässä näy. 

Loppumatkasta vielä lisää energiapatukkaa, että verensokerin lasku ei olisi niin voimakasta. Kotiin päästiin ja kotona sitten palautusjuomaa. Samalla näkee, että geeli vaikuttaa selvästi enemmän verensokeria nostavasti kuin patukka. Tosin en kokonaista patukkaa lenkin aikana kerrallaan syönyt vaan otin sitä muutamaan otteeseen pienemmissä paloissa. Juomaa meni tasaisesti lenkin aikana. 

Ja jos jotain kiinnostaa niin geelinä oli Gutzyn Cola, patukkana Gutzy Energy Bar mansikka ja urheilujuomana Fast Sports Drink Appelsiini/Workout Intra Appelsiini sekoitusta. 

Verensokerit lenkin aikana, alla kellonajat

Kokonaisuutena lenkki meni mun mielestä hyvin verensokerien puolesta (niin kyllä ajamisenkin). Ihan lopussa laski aika matalalle, mutta silloin oltiin jo niin lähellä kotia, että ei kannattanut enää geelillä verensokeria nostattaa, Tuo on siinä mielessä hyvä arvo lenkin lopussa, kun palautusjuoma verensokeria kuitenkin aina jonkun verran nostaa ja tänään oli ruokakin melko pian lenkiltä tullessa.

Tällainen laite hoitaa verensokerimittauksen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti