4.9.2016

Aluemestaruus XCO, Vaasa

Eilen ajettiin Öjbergillä Etelä-Pohjanmaan aluemestaruus XCO. Joku maantietoa tunteva voi hoksata, että en mä asuinpaikan tai seuran perusteella Etelä-Pohjanmaahan kuulu. Tosin sukujuuret on vahvasti Etelä-Pohjanmaalla, että oikeus kilpailuun tuli kuitenkin :) No jos totta puhutaan niin kyllä sinne varmasti saa tästä rannikolta osallistua oli sukujuuria tai ei.

Aamulla olin jo jättämässä kisaa väliin kun kurkku tuntui vähän kipeeltä. Muistissa oli kevään Rajamäen kisa ja siitä alkanut noin kuukauden flunssaputki. Aamupalan jälkeen kurkkukivusta ei ollut kuitenkaan tietoakaan, joten teinkin suunnitelmiin muutoksen, pyörä auton kyytiin ja kamppeet kasaan ja suunnaksi Vaasa. Öjbergin rata on ollut aina mun suosikkiratoja ja vaikka nyt olikin "helpotettu" versio normaalista XCO-cupissa olleesta radasta niin ei tuollakaan liian helpolla päässyt. Lisähaasteen toi vielä se, että olin jäykkä perällä matkassa. Viimeistelylenkillä hajotettu takavaihtaja Sparkista jätti vaihtoehdoksi kisaan Scalella tai vaihtoehtoisesti olisi saanut yöllä alkaa vaihtamaan vaihtajaa ja vipua Scalesta Sparkiin. Päädyin nukkumiseen ja kisan ajamiseen ilman takajouston tuomaa helpotusta :) Ja eihän se ajaminen nyt pyörästä ole kiinni vaan siitä kuskista pyörän päällä.

Kisa lähti starttiloopilla liikenteeseen ja yllättäen lähdössä oli taas vähän hankaluuksia, mutta oma paikka letkasta löytyi kuitenkin. Alkukierros sisälsi tuttua röllipolkua, jossa piti vaan ajorytmi säilyttää niin pysyi jonkunlainen vauhti päällä. Sen jälkeen noustiin mäen päälle "väärästä" suunnasta ja laskettiinkin serpentiini alaspäin ja sitten ajettiin cupin kisoissa ajetun radan alkuosa väärinpäin, joka olikin tämän radan loppuosa. Tuossa loppuosassakin oli yksi melkoisen haastava nousu, mikä on ajettu cupin kisoissa alaspäin. Pito kun loppui kesken tai eturengas tökkäs kerrankin niin meni juoksuksi. Joka tapauksessa hyvä ja raastava rata oli näilläkin muutoksilla ja varmasti tällaiseen aluekilpailuun sopivampi kuin kaikista haastavin laskuosuus jäi pois.

Haastavan nousun loppuosa, Kuva: Teemu Tuuttila

Tällä kertaa kisaa saikin ajaa tosissaan loppuun asti kun koko kisan ajan oli pari muuta kuskia taistelemassa samoista sijoista. Välillä vaihdettiin järjestystä ja vahvuudetkin osui aika hyvin eri puolille rataa. Mä olin vähän vaikeuksissa röllipolulla, mutta mäki nousi yllättävän hyvin. Ja huomasin tuossa kisan aikana, että jos ajoi polulla kärjessä niin tuli helpommin virheitä kuin toisen perässä ajaessa. Ehkä sitä ensimmäisenä vähän hätäili ja yritti mennä mahdollisimman kovaa ja se kostautui sitten virheinä.

Meidän porukan osalta kisan ratkaisu käytiin neljännellä kierroksella kun Matti iski kovaa ohi ja silloin ainut tavoite oli vaan pysyä perässä. Viimeiseen nousuun sitten multa löytyi sen verran jalkaa tällä kertaa, että kisa meidän osalta ratkes siihen. Lopputuloksena 7 sija. Ja oli kyllä mukava ajaa kun koko ajan joku hengitti niskaan tai sitten itse koitti parhaansa mukaan roikkua perässä. Kiitokset Wasa Velocitylle kisasta ja järjestelyistä.

Tänään sunnuntaina oli alunperin tarkoitus vielä mennä Pietarsaareen ajamaan Fäbodaloppet maastokisa, mutta eilinen lievä kurkkukipu sai sen verran varovaikseksi, että ei nyt tänään kilpailla, että ens viikonloppuna Hyvinkäällä XCO-cupin päätöskisassa pääsisi ajamaan terveenä ja mahdollisesti päättämään kauden siellä.

1 kommentti: