20.8.2016

Rokua MTB

Tänään pitkästä aikaa kisapäivä ja tällä kertaa Rokualla reilun 50 kilometrin maratonkisa. Aamulla herätys viiden aikaan ja jo puoli kuuden jälkeen Volvo oli kovaa vauhtia etenemässä kohti kisapaikkaa. Kisa alkoi jo kymmeneltä, joten paikalla piti olla hyvissä ajoin ennen tuota. Rokualla oli luvassa nopeaa baanaa, joten päätin lähteä kisaan jäykkäperällä. Kisan aikana tuli kyllä muutamaan kertaan mieleen, että olis se täysjoustokin voinut olla hyvä valinta. Vaikka reitti oli teknisesti helppo niin kovassa vauhdissa juuret ja pienet töyssyt kyllä rasittaa mulla aika paljon selkää. Tähän päälle teräviä nousuja niin selkä on kovilla. Lähdössä onnistuin taas vaihteeksi nukkumaan oikeen kunnolla. Jostain syystä en vaan saa konetta käyntiin millään startissa vaan menee vähintään se 10-15 minuuttia ennen kun pystyy jotenkin vastata vauhtiin. Ja tälläkin kertaa ajoin ihan hyvät lämmöt ja otin sopivasti vetoja, mutta ehkä se seisoskelu siinä lähtöalueella sitten ei oo hyväksi. Joka tapauksessa alun tuskien taipaleen jälkeen alkoi ajo maistua ja löytyi sopiva porukkakin missä mentiin sopivan reipasta vauhtia tiepätkät ja aika hyvällä vuorovedolla tuo onnistui. Samoin kun polkupätkät oli nopeata polkua niin tuosta porukassa ajamisesta siellä oli selvästi hyötyä. Ekan kierroksen lopulla sitten johonkin alamäkeen edellä menevät vähän kolaroivat ja jouduin jarruttamaan ja väistämään vähän metsän puolelle, etten päälle ajaisi. Tuossa sain sitten itseltäni ilmat pihalle ja samalla hyvä porukka pääsi karkuun. Vähän jäi harmittamaan, että itsellä ei ollut osaa eikä arpaa tuohon harmittoman näköiseen kolariin, mutta tavallaan jouduin siitä eniten kärsimään. Vähän aikaa meni, että sain taas ajorytmistä kiinni, mutta porukka edellä oli jo tuossa vaiheessa karannut eikä yksin ajaessa saanut millään kiinni. Tämän jälkeen toisen kierroksen alku ja nousut tuntui vähän tuskaisilta, mutta jossain vaiheessa olo taas normalisoitui ja näinkin, että takaa on yksi kuski saavuttamassa mua. Saatiinkin tiepätkille hyvä vuoroveto aikaiseksi ja ajettiin koko loppukierros maaliin asti hyvää vauhtia. Kyllä tuolla radalla selvästi on hyötyä kun saa porukassa ajaa tai edes on joku jakamassa vetovuoroja. Toki jos watteja löytyisi riittävästi niin mikäs sitä olis ajaessa reipasta vauhtia mutta watittomille miehille tuo porukka tuo ainakin vähän helpotusta. 


Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä kisa ja oli kiva pitkästä aikaa ajaa kisaa ja vielä maratonia. Ajokin kulki ihan mukavasti. toki kehitettävää on, esimerkiksi nuo lähdöt, jotka korostuu tällaisessa kovavauhtisessa kisassa. Reitti oli hieno ja vähän erilainen moneen muuhun maratonreittiin nähden. Hienoa tällaistakin reittiä oli ajaa, vaikka se ei ehkä ihan mun vahvuuksiin kuulukaan, mutta heikkouksiahan pitää kehittää. Muutenkin Rokua Mtb on tosi hienosti järjestetty tapahtuma, jossa kisan jälkeen pääsee kylpylään ja hotellin buffet-lounaalle. Kiitos järjestäjille hienosta tapahtumasta ja kisakavereille kisailusta. 

Täytyy vielä näin yleisesti sanoa, että Rokua olisi varmasti hieno paikka lomailla ja pitää joku viikonlopun ajoleiri yms. Reittejä tuntuu olevan paljon missä ajaa ja majoitusolosuhteet ainakin olisivat kunnossa. Ja toki alueelta löytyy kansallispuistosta retkeilyreittejä yms, jos jotain muuta liikuntaa haluaa harrastaa. 
Kuvat: Tarja Kivirinta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti