11.9.2016

Hyvinkää XCO

Hyvinkäällä ajettiin lauantaina XCO-cupin päätöskisa ja samalla mun kisakauden päätöskisa. Odotukset kisaan oli vähän epävarmat. Toisaalta viikko aikaisemmin Vaasassa oli kulkenut ajo hyvin, mutta sen jälkeen meinas muutaman päivän iskeä kurkkukipu ja flunssa, joten viimeistelyt jäi vähän vajaaksi tätä kisaa ajatellen. Oon huomannut, että liika lepo tai löysäily ennen kisaa ei toimikaan vaan vaatii kovia treenejä sopivasti alle.

Kuten kisoihin yleensäkin niin tämäkin oli yöreissu. Eli perjantaina jo illalla rataan tutustumaan ja rataa treenailemaan ja lauantaina sitten itse kisa. Näin varsinkin xco-kisojen kanssa oon tavannut toimia, kun yleensä noihin ratoihin on hyvä tutustua vähän ennakkoon. Tämä Hyvinkään rata oli teknisesti sen verran helppo, että olis saattanut mennä ilman tutustumistakin, mutta aina se on mukavampi ajaa kun rataa tuntee vähän ennakkoon. Kyllähän tämä rata selvästi poikkesi kauden aikaisemmista radoista ja mun mielestä tästä puuttui sitä mitä xco nykyään on. Toisaalta taas on kiva ajaa vaihtelevia ratoja ja kyllä tälläkin radalla nopein voitti.Huonona starttaajana päätin tällä kertaa panostaa starttiin kunnolla. Startin jälkeen oli heti pari mutkaa, jotka vois sopia mulle hyvin koska siinä ei päästä vielä kiihdyttämään kovin kovaksi vauhtia vaan ehkä saisin koneen käyntiin ja pääsisin letkaan hyvissä asemissa. No nuo hyvät asemat meni ehka jo vähän ekassa mutkassa kun siinä tuli sen verran ruuhkaa, että joutui jalkaa jo maahan laittamaan :) Mutta ei muuta kun täysillä vaan muiden pertään. Polkujen alkaessa huomasin, että oli Korpelan Akin perässä, joten kovin huonossa paikassa en olisi. Siinä kun pysyisi niin sijoitus tulisi olemaan todella kova. No kovin kauaa en pysynyt kun Aki lähti ohittelemaan letkaa eli se siitä suunnitelmasta.Nopea rata sopi siinä mielessä hyvin, että sai pidettyä suhteellisen tasaista vauhtia kolme ensimmäistä kierrosta. Kolmannen kierroksen lopulla verensokeri vähän pääsi laskemaan ja se vei jaloista vähän voimia, jonka takia neljäs ja viideskin kierros meni vähän huonommin. Kuudennelle löytyi taas parempi vauhti. Tuo verensokerin laskeminen taitaa tällä kertaa mennä omaan piikkiin kun en kisan tiimellyksessä hoksannu ottaa geeliä aikasemmin. Ainahan näille verensokerien laskemiselle ei mitään voi, mutta tällä kertaa kun sykkeet oli punaisella koko kisan niin geeliä olis tarvinnu ehkä vähän aikaisemmin.

Ihan hyvä fiilis kisasta jäi kuitenkin. Vähän jäi harmittamaan nuo uupuneet watit ja pieni hiipuminen kisan aikana. Toisaalta hyvä, että viimeisestä kisasta jää vähän hampaankoloon niin riittää tavoitetta ens kesäksi. Talven aikana, jos varastossa trainerilla ajaminen alkaa tympiä niin pitää muistaa nämä kesän startit :) Onnittelut myös päivän ja kokonaiscupien voittajille!Kiitos kisakavereille tästäkin kaudesta ilman teitä ei olis kisojakaan tai ainakaan ne ei olis näin hienoja tapahtumia! Samoin tietysti kisajärjestäjille, sama koskee teitäkin. Kisajärjestäjän homma on ehkä kaikista epäkiitollisinta. Kova työ kisojen eteen ja en tiedä paljonko teitä kiitetään, mutta itse koitan ainakin muistaa joka kisan jälkeen järjestäjiäkin kisasta kiittää. Jatketaan kisojen merkeissä ens kaudella!
Kuvat: Mikko Rantanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti