16.8.2016

Treenitauon satoa

XCO:n SM-kisojen jälkeen oli aikaa keskittyä treenaamiseen ja ehti ajamaan ajallisesti vähän pitempiäkin lenkkejä. Kesäloma toi huomattavaa helpotusta alituiseen ajanpuutteeseen. Nyt on toki palattu jo vähän normaalimpaan päiväjärjestykseen kun vaimo on töissä niin päivisin ei ehdi eikä pääse ajamaan kun keskitytään leikkeihin ja esikoisen koulusta hakemiseen, mutta kyllä se silti on erilaista treebata illallakin kun ei ole päivää töissä istunut.

Ja ainakin omalla testimenetelmällä on tulostakin tullut kun sekä 20 minuutin, että 5 minuutin ennätykset (wateissa) on parantuneet useampaankin kertaan viime viikkoina ja muutenkin ajo on tuntunut kohtuu hyvältä. Toki tällä hetkellä on sellainen jumi päällä jaloissa, että katsotaan mitä mieltä ne on kun lauantaina pitäis Rokualla ajaa kisaa. Omat testit ja lenkit on kuitenkin taas ihan eri asia kuin kisa. Kisassa ei tee mitään lenkkiwateilla, tosin jos niitä lenkillä saa riittävästi niin kai sitä kisaankin jonkun verran mukaan tulee :) Oon nyt ottanut käyttöön Trainingpeaksin treenien seurantaan ja sillä nuo omien ennätysetn seurtaaminen onnistuu kätevästi. Ja on kyllä muutenkin kokeilemisen arvoinen ohjelma. Samoin sieltä löytyy aika paljon mielenkiintoisia blogitekstejä treeneihin liittyen.

Muutenkin nyt on ollut hyvä rytmi treenien suhteen. Oon ajanut aika paljon maantiellä, oikeestaan suurimman osan tehotreeneistä. Maastossa sitten kevyemmät ja jonkun verran röllipolkuja ja teknistä jumppaa. Lisäksi oon punttisalilla käynyt noin kerran viikkoon. Tiivimpänä kisakautena jäi kyllä väliin, mutta nyt taas on tullut käytyä. Toki painotus keskivartalossa sekä jaloilla vähän räjähtävyyttä ja lähinnä voimatasojen ylläpitoa. Sitten vielä mun uuteen suosikkiaiheeseen eli watteihin. Oon ehkä vähän myöhäsherännäinen wattien suhteen, mutta nyt kun niiden kanssa on päässyt sinuiksi niin kyllähän se tuo treenaamiseen ihan uuden tason. Viime talvi toi ne jo traineritreeneihin ja keväällä hommasin maantiepyörään wattipolkimet. Seuraavaksi varmaan pitäis jostain saada budjetti kasaan, että sais maastopyöräänkin wattikammet.

Kisakausi jatkuu siis lauantaina Rokua MTB:ssä ja sitten seuraavan kerran varmaan syyskuun alussa Vaasassa aluemestaruuskisoissa. Hyvinkään XCO syyskuussa on myös ohjelmassa ja oikeestaan se loppukauden tärkein kisa. Ja katsotaan sitten jos jotain muuta vielä tulee ajettua, ehkä Botnia MTB, vaikka taitaa pääasiassa hiekkatierallia olla. Jos sitä ennen sais jäykän keulan Scaleen hommattua niin vois sillä lähteä kisaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti