17.7.2016

Cycli XCO

Lauantaina Joupiskalla oli vuorossa kauden kolmas XCO-cupin kisa Cycli XCO. Kisa oli täysin uusi cupissa ja ratakin mulle uusi. Ratamestarin puheiden perusteella luvalla olisi kuitenkin hyvä ja fyysisesti vaativa reitti. Perjantai-illan tutustuminen reittiin kertoi, että kuivalla radalla ei tarvisi ajaa vaan kuraa ja mutaa tulisi olemaan ihan riittävästi. Kyllähän tuo varmasti reitin luonnetta vähän muutti. Kuivalla kelillä olisi ollut todella nopea rata, mutta nyt mutakohdat hidasti vähän menoa ja toi omat haasteensa kisaan. Toki kaikille olosuhteet oli samat.

Kuva: Juha Käenmäki

Kisaa ennen oli jotenkin vähän löysä olo. Tuntuu, että nämä vähän myöhäisemmät lähdöt (klo 14) ei oikeen oo mulle parhaita mahdollisia. Itse asiassa paras lähtöaika olis varmaan klo 9-11 välillä jos katsoo optimaalista aikaa aamupalasta ja aamupäivän verensokereista yms. Startin jälkeen löysyys kropasta kuitenkin hävisi ja sykkeetkin sai nousuun heti ensimmäiseen mäkeen. Kisan alku menikin yllättävän hyvin. Ainut ongelma oli, että teknisilläpätkillä ajo vähän tökki tai oikeastaan sillä yhdellä alaspäion menevällä polulla. En tiedä mistä tuo nyt johtuu, että tekniset pätkät on nyt viime aikoina vähän ollu mulle hankalia. Täytyy ehkä koittaa vähän ajoasentoa viilata, jos se asiaan auttaisi.

Joka tapauksessa hyvä aloitus kisalle ja jälleen vähän yllättäen mäki tuntui nousevan omalle tasolle kohtuu hyvin. Ylämäessä sain sen kiinni, mitä teknisessä hävisin. Muutama kierros meni kohtuu tasaisesti kunnes neljännelle kierrokselle vaihdoin pulloa. Jouduin pysähtymään ja vähän siinä kesti ennen kuin pääsin liikkeelle ja porukka, jossa ajoin karkasi tuossa. Enkä enää saanut kiinni, vaikka lähelle pääsin. Sitten tuli vähän seinä vastaan ja neljäs kierros ja viidennen alku oli melkoista taistelua.

Kuva: Mikko Kallio

Viidennellä kierroksella jossain siinä kividropin kohdalla ajo alkoi taas kulkea. En tiedä vaikuttiko se, että tiesi maalin lähestyvän vai pääsinkö vaan tuosta edelliskierroksella eteen tulleesta seinästä yli. Loppu menikin mukavasti ja ihan lopussa yritin vielä saada Mustikkamaan Timoa kiinni, mutta jäi tällä kertaa tuo päänahka vielä vajaan 10 sekunnin päähän. Toisinsanoen mun kannalta loppui viimeinen nousu kesken, alamäkeen ei enää sellaista vauhtia löytynyt, että olis pystynyt haastamaan. Oon kuitenkin ihan tyytyväinen omaan ajooni. Parannettavaa toki löytyy, mutta sen eteen on tehtävä vaan lisää töitä, että heikkouksia saa parannettua. Viikon päästä jatketaan Korsossa XCO SM-kisojen merkeissä.

Kuva: Mikko Kallio

Järjestäjille kiitokset hienosta kisasta ja radasta! Mun mielestä homma toimi hienosti ja samoin rata oli sellainen, että oli kaikkien ajettavissa. Toki haastavia kohtia oli, mutta mun mielestä kaikki pääsi nyt ajamalla, vaikka ei ihan rohkein dropeista ajaja olisikaan. Nousuakin oli näille leveyksille vähintään riittävästi saatu kasaa, Hyvä kisa ja toivottavasti on jatkossakin mukana kilpailukalenterissa. Ja kuten oon monesti ennenkin sanonut, että olipa taas kiva ajaa kilpaa, pistää itsensä ahtaalle ja nähdä hyviä kavereita kisailun merkeissä, Erityisen iloinen oon Arton puolesta, joka ajoi vähän kuin kotikisoissaan hienosti kahtena päivänä podiumille. Ja vaikka sitä aina tosissaan aina yrittääkin parhaansa niin on tässä pyöräilyssä kuitenkin kyse paljosta muustakin kuin voittamisesta. On nämä kisapäivät vaan hienoja.

Voimansiirto kurassa kisan jälkeen. Kuva: Mikko Kallio 

1 kommentti: