1.5.2016

Kisakauden avaus, Lieto XCO

Lauantaina Liedossa ajettiin XCO Suomi-Cupin ensimmäinen kisa, joka oli samalla mulle kisakauden avaus. Liedossa oon pari kertaa ollut aikaisemmin ajamassa ja molemmilla kerroilla on jäänyt vähän hampaan koloon kun en ole haastavalla radalla onnistunut mielestäni saamaan itsestäni kaikkea irti. Nyt kun oli vielä kauden avaus niin vähän epävarmoin fiiliksin tuli kisaan startattua. Jännitys sen sijaan oli ainakin yhtä kova kun aina ennenkin :)

Mentiin neljän miehen voimin jo perjantaina paikan päälle vähän treenaamaan rataa läpi ja hakemaan ajolinjoja lauantain kisaan. Yleensä kai edellispäivän treenillä on tarkoitus saada vähän varmuutta omaan tekemiseen ja kaluston käsittelyyn, mutta tällä kertaa taisi tulla enemmän epävarmuutta ja kysymysmerkkejä. Mulla lähti keulasta tiivisteet pois harjoitellessa, Hannulla katkes sarvet ja Artolla ja Juhallakin oli keulojen kans ongelmia. Eli illalla hotellille meni porukka, joka ei voinut olla kovin vakuuttunut kalustosta :)

Kuraa Kuva: Marko Sarén


Lauantaina kaikki kuitenkin toimi omalta osalta ihan hyvin. Kisan alussa tosin jalat tais jäädä sinne urheilukentän reunalle lähtöpaikalle kun mihinkään ei päässyt, vaikka kuinka yritti. Ei vaan saanut ajoon vauhtia. Pikku hiljaa kisan edetessä alkoi jalatkin tuntua taas siltä, että vauhtiakin voisi löytyä. Sitten verensokerit vähän laski. Se vei hetkeksi taas vähän vauhtia pois, mutta päätin, etten mä nyt ainakaan keskeyttämään ole Lietoon asti lähtenyt, jos vaan kalusto kestää. Onneksi verensokeritkin tasaantui tuosta ja loppua kohti taas ajo parani. Viimeinen kierros taas oli taistelua väsymystä vastaan. Aika lailla varmaan kaikki kuitenkin otettiin miehestä irti, mitä tällä kertaa otettavissa oli. Parannettavaa toki jäi reilusti, mutta niinhän sitä pitää kauden alussa jäädäkin.

Siihen oon tyytyväinen, että pystyin ajamaan omasta mielestäni radan hankalimmat kohdat. Kalliolaski olis varmaan voinut mennä kovempaakin, mutta meni kuitenkin sujuvasti eikä turhia kaatumisia tullut. Reittihän on vaativa ja raskas ja nyt oli sateet tuoneet oman mausteensa rataan. Kalliopätkät oli kuivemmat kuin viime kesänä, mutta kuraa ja mutaa tuntui muuten olevan paljon enemmän.

Kalliobaanaa

Kiitokset järjestäjille. Kaikki sujui ainakin näin kilpailijan näkökulmasta hienosti. Rata oli merkattu hyvin, eksymisen vaaraa ei tullut. Ja olihan se kiva taas kisailla talven jälkeen ja nähdä paljon tuttuja kisakavereita entistä kovemmassa kunnossa. Ja itsensä ahtaalle laittaminen on vaan hienoa kun viivalla on muitakin, eikä yksin tarvi mukavaa miestä kiusata :) Kisat jatkuu mun osalta tulevana lauantaina Rajamäellä. Ajan poikkeuksellisesti vaan puolimatkan, koska uskon sen tuovan enemmän vauhtia koneeseen kun pystyy vähän kovempaa vauhtia ajamaan mitä täyden matkan kisan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti