24.3.2013

Kevään parasta aikaa

Nyt on kyllä alkukevään parasta aikaa pyöräilyn kannalta kun on jo useamman viikon päässyt ajelemaan loistokunnossa olevilla poluilla ja kelkkareiteillä. Nyt kannattaa tällasista talvipoluista, mitä nyt on tarjolla nauttia. Ei tätä varmaan enää kovin pitkään jatku.

Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa käytyä Vaasassa ajelemassa. Oli kyllä mahtavia polkuja siellä. Sopivasti helpotettujakin, kun lumi peitti pahimmat kivikot ja juurakot :) Itselle uudet polut tuntui kyllä mahtavilta ja oli kyllä talven paras lenkki. Tuttuihin polkuihin aina tottuu ja tietää, miten ne ajaa, mutta uudet polut tuo aina uusia haasteita kun ei muistakaan ihan jokasta mutkaa ulkoa. Oli kyllä mahtavan pitkiä pätkiä polkua. Enemmän siellä ihan puhdasta polkua oli ajokunnossa, mitä täällä meilläpäin.

Tänään sitten ajelin kelkkareittejä muutaman tunnin lenkin. Keli oli kyllä niin hyvä, että pihalla olemisesta oikeen nautti. Tais olla muuten viikonlopun lenkit ensimmäiset tänä talvena, ettei tullu yhtään kylmä. Yleensä vähintään varpaat on jässä parin tunnin jälkeen tai monesti alkaa kylmä tulla muutenkin, vaikka miten hyvin pukeutuis.

Muuten tämä viikko on ollu vähä rauhallisempi palautteluviikko. Maltoin pitää useammankin lepopäivän ja salillakin tuli tehtyä normaalia kevyemmillä painoilla liikkeet. Ens viikolla sitten taas vähän kovempaa menoa. Huomasin tuossa kalenterista, että kuuden viikon päästä olis ekat kisatki jo ajettu. Saa nähdä koska lumet sulaa ja onko siihen mennessä päässy kuinka monta kertaa metsään sulan maan aikana ajamaan. Vähän kun lämpiää niin voi alkaa maantielenkkejä ajamaan ja tuleehan siinä väkisinkin vaihe, kun metsään ei oo mitään asiaa ja lenkit suuntautuu maantielle. Mutta nyt kannattaa vielä nauttia talvipoluista ja mahtavista kevättalven keleistä, joten menkää kaikki pihalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti