28.10.2012

Treenikausi

Tällä viikolla aloitin taas järjestelmällisemmän treenaamisen. Tai oikeastaan taas sanan vois jättää pois, koska kovin järjestelmällistä se ei ole koskaan aikaisemmin ollut. Nyt kuitenkin kokeillaan sellaista. Toki liian tarkkaa ohjelmaa ei voi itselleen tehdä, koska siihen vaikuttaa niin moni tekijä, että ehtiikö illalla lenkile yms, mutta koitetaan nyt pääpiirteittäin noudattaa tätä ohjelmaa ja muokataan sitten tarpeen mukaan.

Viikon aikana kävin kuntosalilla 3 kertaa. Tarkoitus on ennen kaikkea vahvistaa keskivartalon lihaksia, jotka ovat turhan heikossa kunnossa. Lisäksi jonkun verran jalkoja ja viime talveen lisänä myös käsiin olis tarkotus saada vähän lihaa luitten ympärille. Eli aika kokonaisvaltaisesti muutamilla perusliikkeillä/sarjoilla ajattelin lähteä liikkeelle. Pitkiä sarjoja kevyillä painoilla tässä vaiheessa vielä. Täytyy opetella tekniikka kunnolla niin sitten voi kevättä kohti lisätä vähän painoa.

Lenkkejä tuli ajettua 4 kappaletta. Suunnitelmassa oli 5, mutta perjantain reilu 20 senttiä lunta ja 2 ja puolen tunnin lumityöt työpäivän jälkeen sai ajatukset kääntymään siihen, että eiköhän sille päivälle jo tullu ihan riittävästi liikuntaa. Samoin keli olis ollu jokseenkin haastava kevyelle pk-lenkille. Lenkit on ollu todella kevyitä ja oon pyrkiny pitämään sykkeet matalina.

Samalla suunnitelmalla jatketaan nyt muutama viikko ainakin. Ajattelin, että 3 kovempaa viikoa ja sitten reilusti kevyempi, mutta saattaa muitten menojen takia joutua alottamaan 2+1 taktiikalla. Pääasia kuitenkin, että on taas päässy treenaamisen makuun ja jonkunlaista suunnitelmaakin on. Lenkit toki voi tehdä myös hiihtämällä, kun just nyt näyttäis siltä, että sekin onnistuis ainakin vielä jonkun päivän. Samoin voi trainerilla ajaa, mutta traineria on oikeastaan tarkoitus käyttää sitten muihin kuin rauhallisiin lenkkeihin, koska sillä ei kovin pitkäkestoista lenkkiä viitsi ajaa.

Kuntosalilla oon käynyt aamuisin ennen töihin menoa. Nämäkin on näitä perheellisen miehen aikataulujärjestelyitä. Jää sitten illalla aikaa paremmin muuhun. Toisaalta oon kyllä tykanny siitä. Salilla on paremmin tilaa, ei tarvi jonotella laitteille ja muutenkin oon aina ollu suhteellisen aamuvirkku niin työpäiväkin alkaa pirteemmin kun on aamusta jo jotain tehnyt. Ja aika nopeesti saa tehtyä tarvittavat liikkeet kun ei turhia istuskele vaan tekee reippaaseen tahtiin. Kyllä tuo pari kertaa viikossa on ainaki vielä hyvin menny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti