21.10.2012

Syötteen reissu

Perjantaina lähdettiin aamulla Syötteelle joka syksyiseksi perinteeksi muodostuneelle pyöräilyreissulle. Ajankohta ei ole ehkä kelien puolesta ihan paras mahdollinen. Joskus on ollut jo lunta aika reilustikin ja tähän aikaan syksystä sääolosuhteet saattaa muodostua aika haastaviksikin. Toisaalta taas reissu on ollut ikäänkuin kauden päätöstapahtuma, jonne lähdetään hyvällä porukalla ajelemaan hyviä reittejä, käymään mennyttä kesää läpi ja samalla vähän saunomaankin.


Syöte on muodostunu meille nyt viime vuosina vakiopaikaksi. Varmasti hyvien reittiensä ansiosta ja senkin takia, että sinne ajaa kuitenkin kohtalaisen nopeasti Kokkolasta. Monissa laskettelukeskuksissa on merkittyjä "maastopyöräreittejä", jotka tuntuvat menevän enemmän tai vähemmän teitä pitkin, mutta Syötteen reitit ovat pääosin polkua ja vielä hyvää ja haastavaa sellaista. Mahtavaa vaihtelua näihin tasaisiin kotipolkuihin.

Mahtava maisema sunnuntain aamulenkiltä 

Perjantaina lähdettiin iltapäivällä lenkille pieneen vesisateeseen. Ei annettu sateen kuitenkaan häiritä sen enempää vaan valot mukaan varmuuden vuoksi ja kohti Pytkynharjua ja Syötteen kierrosta kiertämään. Heti alkumatkasta pääsi toteamaan, että kuten Kokkolassa niin Syötteellakin on satanut kesän ja syksyn aikana reilusti. Märkää oli. Omaa ajoa hieman hankaloitti se, että jouduin ajamaan pelkästään isolla etulehdellä. Olin vaihtanut takapakan ja ketjut, enkä sen enempää ehtiny ennen reissua toimintaa testaamaan niin keskilehti olikin sen verran kulunut, että ketju jäi joka kerta siihen kiinni ja ajamisesta sillä ei tullut yhtään mitään. Pieni eturatas taas ei oo ollu koko kesänä käytössä. Loppulenkistä sai rajottajan ruuveja ruuvata ja ottaa sen käyttöön, mutta aika turhalta sen käyttö kuitenkin tuntui, kävellenkin menee nopeammin kuin sillä kihnuttamalla. Hyvä lenkki ajettiin ja sadekin lenkin aikana loppui ja päästiin vielä valosan aikana takasin mökille ja saunaan.

Polkua Pytkynharjulla

Lauantaina lähdettiin ennen puolta yhdeksää aamulla matkaan. Illalla piti vähän viilailla tuota eturatasta niin oli sekin käytössä lauantain lenkillä, ei jääny ketju enää kiinni siihen. Lauantain lenkki olikin tämän vuoden raskaimpia. Märät polut ja pieni pakkanen oli yhdistelmä joka sai vaihteet jäätymään ja pyöräkin oli varmasti muutaman kilon normaalia painavampi jäätyneen kuran ansiosta. Hienoja maisemia kuitenkin riitti ja kurasta huolimatta mökillä oli kiva saunoa päivän lenkin päätteeksi. Kyllä tuntui hienolta.

Jäätynyttä kuraa, etuvaihtaja ei oikeen tykänny

Sunnuntaiaamuna osa porukasta kävi vielä ajamassa aamulenkin. Itse lähdin joskus ennen puolta yhdeksää pikku pakkaseen (-7). Sunnuntai tarjoskin viikonlopun parhaan kelin. Maa oli jäätynyt lauantaihin nähden ja polut oli hyvässä ajokunnossa. Nopeita polkuja sai päästellä menemään. Toki sunnuntain lenkkikin suuntautui sellaiseen maastoon, joka ei muutenkaan niin märkää ole. Syöte antoi taas paljon ja ottikin ainakin mehut miehestä. Hienoja polkuja ja hieno viikonloppu hyvässä porukassa! Kiitos mukanaolleille!

Aurinko nousee harjun takaa aamulenkillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti