17.2.2011

Botniahiihto hiihdetty

Sunnuntaina tosiaan kirpeässä pakkasessa hiihdettiin Botnia-Vaasahiihto. Kun isän kanssa tultiin hiihtopaikalle pakkasta oli -28 ja lähdön aikaankin klo 11 pakkasta oli vielä -25, vaikka "virallinen" pakkaslukema olikin -22. Lähtöä siirrettiinkin alkuperäisestä kymmenestä tuohon yhteentoista. Lähtiessä oli kylmä, mutta muutaman kilometrin jälkeen sitä oli jo lämminnyt.

Yllättävän hyvin jaksoi tuon 53 kilometriä hiihtää. Tosin sekin on sanottava, että paljoa pitempää matkaa ei ainakaan tuossa pakkasessa olisi viitsinyt hiihtää. Loppumatkasta tuli jo seurattua aika tarkasti kylttejä, joissa kerrottiin matkaa maaliin. 5 km, 4 km, 3 km... ja joka kerta tuntui vähän helpommalta. Maalissa olikin mahtava fiilis kun oli tuon matkan selvittänyt. Aikaahan mulla meni 4 tuntia 24 minuuttia, tyytyväinen oon siihenkin.

Ja kun tuon matkan on kerran hiihtänyt niin voihan tuonne hiihtoon osallistua tulevinakin vuosina, mikäli talvet on tällaisia, että hiihtokilometrejä tulee näinkin hyvin kerättyä. Yks uutuuskin tuolla osui silmiin. Botniapyöräilyn lisäksi ens kesänä järjestetään Botnia-Mtb. Matkana tais olla 28 kilometriä polkuja ainakin esitteen mukaan. Ajankohtana oli siinä mielessä huono, että oli perjantai-iltana ja sitten tuo Botniapyöräily olis lauantaina aamupäivästä. Toisaalta kyllä uudet maastokisat aina kiinnostaa. Botniapyöräily taas on ollu se ainut maantiekisa/tapahtuma mihin oon ajatellu osallistua. Voihan ne toki ajaa molemmatkin.

4 kommenttia:

 1. Olikos siitä Botniapyöräilystä jo tietoa milloin ne ajetaan?
  Nettisivut elää vielä viime kesää..

  Ja hyvin lykitty hiihtokisa, eikun uutta pökköä pesään!

  VastaaPoista
 2. Botniapyöräilyn päivämäärä oli lauantai 30.7. ja tuo Botnia-Mtb oli perjantai 29.7. Näin mainittiin niissä esitteissä, mitä tuolta mukaan sai.

  Kiitti! Kyllähän tuo hiihto omastakin mielestä hyvin meni näin ensikertalaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Jätkä on kone. Onko tänä vuonna joku botnia MTB??
  ajetaanko sekin vöyrillä?
  t janne

  VastaaPoista
 4. Janne: Joo niin niissä esitteissä oli, että sellainenki järjestettäis. Vois olla ihan mielenkiintonen kisa sekin. Eiköhän siitäkin tuu ihan virallistakin infoa joskus kesän aikana niiden sivuille.

  VastaaPoista