19.1.2011

Hiihtotapahtumia

On tässä talven hiihtolenkkejä hiihtäessä tullu mieleen, että jos sitä osallistuis johonkin hiihtotapahtumaan. Ihan kokeilumielessä vois lähteä kokeilemaan ja olishan tuollaisessa isommassa tapahtumassa varmasti urheilujuhlan tuntua, kun sadat hiihtäjät urakoivat ladulla. Aluksi ajattelin Vuokattihiihtoa. Siellä olis tarjolla sekä perinteisen että vapaan matkat (15, 30 ja 60 kilometriä). Meikäläisen hiihtotaustalla tuo perinteinen olis se mun laji ainakin vielä tässä vaiheessa. Luistelutekniikkaa pitäis hioa vielä aika paljon, että viittis johonkin kisaan/tapahtumaan lähteä luistelemaan.



Toinen kiinnostava tapahtuma olis Vöyrillä ja Oravaisissa järjestettävä Botnia - Vaasa hiihto. Kesällä kun tuli Botniapyöräily ajettua niin hiihto menis ikäänkuin jatkona sille. Siellä olis 53 kilometrin matka perinteisellä. Ainut "ongelma" tuossa on se, että hiihto järjestetään jo 13. helmikuuta. Vuokattihiihtoon ehtis treenata reilun kuukauden pitempään, kun se oli 20. maaliskuuta.

Muitakin tuollaisia massahiihtoja Suomessa järjestetään. Täältä löytuyy lista hiihdoista. Osaa vois verrata varmasti kesän Tahkoon. Samantyylisiä tapahtumia. Ainut ero mun kohdalla on se, että hiihdossa oon vielä valovuoden jäljessä siitä tasosta, missä pyöräilyssä meen. Eli suhteessa pyöräilyyn tulee kyllä hiihdossa varmasti heikompia tuloksia. Tosin itseähän tuonne lähdetään voittamaan, kun tuollaisia matkoja ei oo koskaan tullu hiihdettyä. Pitäähän sitä aina jotain haastetta itselle löytää. 

1 kommentti: