8.1.2018

2018 suunnitelmia

Niitä suunnitelmia ei nyt vielä liikaa ole tulevalle kaudelle. XCO-kisoja on tarkoitus ajaa, kunhan joskus kalenteri julkaistaan, että missä ja koska kisoja on. Olis tietysti kiva se mahdollisimman pian tietää, kun välillä joutuu vähän menoja ja lomia suunnittelemaan kisojenkin mukaan. Tässä tapauksessa vois mallia ottaa etelänaapuri Virosta, jossa paikallisen xco-cupin kauden 2018 kisat julkaistiin jo kesällä 2017. Vähän nuo kisat vaikuttaa meidän viikkokisoihinkin. Tarkoituksena olisi laittaa vähän eri viikolle kisoja, ettei paikalliskisa ole torstaina ja perjantaina saa lähteä ajamaan 500 km etelään lauantain kisaa varten. Ehkä ne ennen kevättä vielä julkaistaan.

Toivottavasti Maasto-Cup kerää ens kesänä yhtä hyvin osallistuajia kuin viime vuonna. Aika pienellä markkinoinnilla saatiin homma toimimaan. Toki markkinoida varmasti pitäisi enbemmän niin saataisiin varsinkin nuoria ja lapsia enemmän mukaan. Aikuiset kuitenkin tiedon saavat sosiaalisen median kautta helpommin. Tässä pitäisi varmasti seurojen välistä yhteistyötä lisätä. Esimerkiksi hiihtoa harrastaville maastopyöräily olisi hyvää vaihtelua kesälle ja siinä joutuu koko kroppa töihin. Sama pätee tietysti toisinkin päin ja itselle ainakin hiihto on hyvää treeniä talvella. Ja tässä voi käyttää hyvänä esimerkkinä kahden lajin Suomen mestaria Kusti Kittilää. Ei siitä maastopyöräilystä varmasti hiihtoon haittaakaan ole ollut.

Todennäköisesti avaan kisakauden Rajamäellä 12.5. Liedossa on ollut perinteisesti jo huhtikuun lopulla xco-kisa, mutta siellä ajetaan SM-kisat heinäkuussa niin ei varmaan ole kevään kisaa. Jos on niin toki sinne tulee sitten varmaan myös lähdettyä.

Muuten tuun ajamaan ainakin Syöte MTB:n. 2015 siellä olin ja reittihän on mahtava ja tapahtumanakin hieno. Tahkoa vielä vähän mietin. Hieno tapahtuma, mutta katsotaan keksitäänkö perheen kanssa joku muu kisareissu/lomamatka ens kesälle. Paikallisia kisoja tuun varmasti myös ajamaan. Viime kesänä omat kisat meni järjestelyhommissa, mutta jos nyt pääsis ajamaankin. Ja alueella on muutenkin nyt ollut hyvin kisoja tarjolla, kun Pietarsaari-Larsmo akselilla on useampi hyvä kisa järjestetty.

Evoc Explorer Pro 26L


Treenit on sujunu hyvin. Sopivasti on vaihtelua ollut ja punttitreeneissäkin siirryttiin maksimivoimaan vuoden alussa, mikä ainakin vähentää jaloista jumia tulevina päivinä ja toivottavasti tuo lisää voimaakin kroppaan :) Ja ainakin oma tunne on, että eteenpäin on menty. Samaa kertoo joidenkin treenien teho/sykelukemat. Tokihan se on aina positiivista kun tällä iällä vielä pystyy kehittymään. Tosin aina pitää muistaa, että lopullinen kehitys mitataan vasta kesän kisoissa. Testionnistumisia on tullut vuosien aikana monestikin.


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä talven treeneihin! Otahan kalenterissa harkintaan myös Aulanko MTB. XCO-miehelle varmasti sopiva rata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aulanko Mtb on ollut mielessä parinakin edellisenä keväänä mutta ei oo aikataulut oikeen sopinut. Pari vuotta siten kävin Hämeenlinnan reissulla Olmin kanssa ajelemassa "alueen parhaat polut" ja tuota kisareittiäkin ajettiin jonkun verran. Pitää katsoa jos tänä vuonna pääsis paikalle ja sopis aikatauluihin.

      Poista