27.12.2012

Lomalla Rukalla

Joulupäivästä lähtien ollaan oltu lomailemassa Rukalla. Eilen ohjelmassa oli lumikenkäilyä. Ensi kosketus siihen lajiin tuli otettua. Monesti on tullut mietittyä, että lumikenkäilyä olis kiva kokeilla ja oon harkinnu joskus lumikenkien hankkimistakin. Nyt oli mahdollisuus vuokrata lumikengät niin päätin kokeilla. Oli kyllä sen verran siistiä hommaa, ainakin näissä maastoissa, että voishan tuota kotimaastoissakin kokeilla. Täällä tosin metsäreittejä ja korkeuseroja löytyy huomattavasti enemmän kun kotipuolesta, mutta eiköhän sielläkin lumikenkäilymaastoa löytyisi.



Illalla käytiin vielä Tropiikissa pari tuntia uimassa ja porealtaassa makoilemassa. Todellista rentoutumista siis eilinen päivä. Tänään lähdin heti aamusta hiihtolenkille. Luistelua vaativissa maastoissa pari tuntia. Tuli kierrettyä Rukan maailmancupladutkin pariin kertaan ja siihen päälle sitten muita reittejä. Kyllä joutu muutamissa mäissä mies todella koville.


Iltäpäivällä käytiin Sannin kans pulkkamäessä ja illalla vielä saunalenkkinä tunti perinteistä. Olikin illalla melkonen lumipyry, joten paikoin ei latuja edes näkyny enää. Ehkä oli kuitenkin aika avata myös perinteisen osalta kausi. Hyvää vaihtelua luisteluhiihdolle ja pääsee ainakin matalammilla sykkeillä hiihtämään. Luistelussa saa vaan haaveilla pk-lenkistä, yleensä menee vk:lla tai jopa mk-alueella aika kevyestikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti