Kävinkin hakemassa tänään Clas Ohlsonilta kengänkuivaimen tai puhaltimen. Tänään pääsikin heti sitä testaamaan tositoimissa, kun päivällä kävin juurikin nuo yllämainitut Gore-tex kengät kastelemassa läpimäriksi sadekelin lenkillä. Sanottakoon se nyt noista kengistä, että ne on ollu mulla muistaakseni nyt jo 4 talvea käytössä ja tähän asri ne on myös pitäneet vettä todella hyvin, vaikka välillä on tullut astuttua ojaankin yms. Tänä keväänä sitten onkin lähes joka lenkin jälkeen saanu kuivailla kenkiä kun vesi tuntuu menevän kunnolla läpi siinä vaiheessa kun menee. Tänään ajattelin nuo laittaa lenkille, ettei jalat ihan heti kastuisi ja pysyihän ne jonku aikaa kuivina. Loppulenkistä olikin sitten sama kun olis pitäny jalkoja vesisangossa.
Kengänkuivain siis tänään tositestiin ja 2-3 tuntia se tuolla puhalteli ja kengät on sisältä kuivat. Ensitesti siis onnistui hyvin. Ja varmasti tavallisen kesäpyöräilykengät kuivuu vielä huomattavasti nopeamminkin. Laite maksoi vaan 24,95 ja tulee varmasti jatkossakin olemaan kovassa käytössä, mikäli sääolosuhteet pysyy samanlaisina kuin tähänkin asti.
Kengänkuivain tositoimissa |
Ainakin teoriassa kenkien pitäisi olla toisin päin eli kärki maahan ja kanta ylös. Tällöin vesihöyry pääsisi ulos vapaasti, olettaen, että putki ei täytä koko aukkoa. Tuolla kengän asennolla on ratkaiseva merkitys ainakin ilman apulaitetta kuivatessa. Kun kenkä on noin päin, niin vesihöyry joutuu puskemaan itsensä kärjestä kengän materiaalin läpi...
VastaaPoistaKokeilepa!
Mielenkiintoisesta blogista kiittäen ja tsemppiä syyskesän ajoihin toivottaen Tuomas
Kiitos vinkistä. En asiaa sen enempää edes ajatellut ja kenkä pysyi noin päin paremmin pystyssä. Pitää seuraavan kerran kokeilla toisinpäin ja kyllähän tuo varmasti totta on kun asiaa vähän enemmän ajattelee.
Poista