5.6.2017

Korso MTB

Viikonlopun ohjelmassa oli "etelän reissu" kun Korsossa ajettiin maratoncupin kisa. Rata on kyllä yks mun suosikkeja maratonradoista ja tällä radalla kyllä Top Fuel pääsee oikeuksiinsa. Pyörä sopi radalle kuin nyrkki silmään. Loput jää sitten kuskista kiinni ja valitettavasti se on yleensä se heikoin lenkki tässä yhtälössä.

Kisan alku oli mun osalta tällä kertaa loistava. Yleensä kun starteissa nukun ja lähdöt on surkeita niin nyt lähdin Jurvan Voiman kovimman maastomiehen takaa starttiin ja päästiin hyville paikoille letkaan, joka eteni auton perässä tietä pitkin. Jossain vaiheessa kun polut alkoi niin vähän jouduin antamaan periksi. Ei vaan oikeen oo mun tyylistä rynniä väkisin sinne poluille toisten eteen, mutta pahimmat ruuhkat kyllä onnistuin välttämään, että siinä mielessä paras startti varmaan koskaan ja hyvissä asemissa pääsi ajamaan kun varsinaiset polkuosuudet alkoivat.


Kuva: Tarja Kivirinta

Pääsin hyvässä porukassa etenemään. Vetovastuu vaihteli mutta porukka eteni aika hyvää vauhtia pitkän aikaa. Välillä tuntui, että olin vähän jojossa, mutta varsinkin nousuissa tuntui taas vahvemmalta. Polkuajokin sujui kohtalaisen hyvin. Tai poluilla ajo oli kyllä tiepätkiä vahvempaa. Jossain vaiheessa porukka sitten vähän hajosi pitemmällä polkuosuudella. Kärkiletka karkasi ja itse olin siinä vaiheessa letkan perällä niin ei oillut oikeen mitään tehtävissä. Tieosuudella ei saanut enää kiinni. 

Ekan kierroksen loppupuolella alkoi sitten jaloissa vähän painaa ja tuntui, että vauhti tippui reilusti ainakin hetkellisesti. Kierroksen loppupuolella taas pääsin hyvään porukkaan, missä ajo lähti taas sujumaan. Toisen kierroksen alussa sitten pudotin juomapullon ja tuo porukka karkasi samantien kun pulloa maasta keräilin. Toinen kierros oli muutenkin vähän epätasaista taistelua. Välillä tuntui, että ei päässyt mihinkään ja välillä taas jotkut polkupätkät meni hienosti. Mikkosen Ari ajeli jossain vaiheessa ohi ja tarjolla olisi ollut loistavan juttuseuran lisäksi hyvää peesiapua. Pari polkupätkää meni hyvin mutta sitten Arin selkä karkas. Jäi jutut kuulematta ja hyvä vetoapu meni samalla :) Vaikka maastossa ei varsinaisesta peesistä niin hyötyä olekaan niin jonkun edessä ajaessa saa monesti itsestään vähän enemmän irti.

Pullon vaihto ja toiselle kierrokselle, Kuva: Jari Hassinen

Kierroksen loppua kohti taas vauhti vähitellen löytyi. Ja lopussa tulikin muutaman kuskin kesken pieni lopputaistelu. Rata itsessään oli loistava. Oikeestaan on ihmeellistä, miten noin pienelle alueelle on saatu 32 kilometrin kierros. Järjestelyt toimivat mun mielestä hienosti ja on aina hienoa nähdä kavereita kisan ohella. Kelikin oli tälle keväälle/kesälle siinä mielessä erikoinen, että tuli jopa kuuma eikä ajolasit jäätyny :)

Loppuun vielä video reitiltä. Tuosta näkee hyvin eron mitä kärkikuskien ja tavallisten tallaajien ero alamäessä on. Vaikka pätkä ei kovin pitkä olekaan niin kyllä tuossakin saa eroja tehtyä. Videon kuvannut ThePosankka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti