30.10.2016

Uuteen treenikauteen

Treenit kohti ens kesän kisoja on aloitettu jo tuossa lokakuun alkupuolella. Tällä hetkellä oon pääasiassa edennyt samanlaisella viikkosuunnitelmalla, johon mahtuu kaksi salitreeniä, 2-3 traineriajoa, seuran kuntopiiri ja sitten pari pitempää lenkkiä viikonloppuisin pihalla. Varsinkin viikolla aina vähän riippuu miten on aikaa, mutta yleensä kyllä tunnin traineriajoon aikaa jossain vaiheessa iltaa löytyy.

Salitreenissä pääpaino on ollut perusvoimassa eli pitkiä sarjoja ja paljon toistoja varsinkin kyykyssä ja maastavedossa. Tämähän vetää koko kropan mukavaan jumiin ja lenkeillä saakin vähintään puoli tuntia ajaa ennenkuin pääsee yhtään mihinkään. Toisaalta ei tässä vaiheessa kautta nyt haittaa ole, vaikka jalat ei ihan herkimmillään olekaan ajamiseen.

Tämän viikon treenit: 
  • Maanantai: Salitreeni 1:15 ja perään 30 min trainerilla kevyesti 
  • Tiistai: Traineri 1h, sweet spot 
  • Keskiviikko: Lepo
  • Torstai: Aamulla salitreeni 1h ja illalla tunti trainerilla 
  • Perjantai: Kuntopiiri 1:30 
  • Lauantai: Maastopyöräily 2:54 (jäi kesken kun vaihtaja/vaihtajan korvake hajosi)
  • Sunnuntai: Maastopyöräily 3:36

Tämän viikonlopun lenkit on ollu siitä mukavia, että tällä kertaa ei oo tarvinnu yksin ajella. Lauantaina oltiin isommalla porukalla aamusta liikkellä ennen auringonnousua ja tänään tiimikaveri Juhan kans pitkä pk tutuilla ja vähän uusillakin poluilla. Eli se Kokkolan vakio pitkä lenkki kohti Lentokentää Laajalahden kautta. Siihen sitten päälle vähän muita polkuja lisäksi. Ens viikko varmaan suunnilleen samalla suunnitelmalla eteenpäin. Saattaa tosin olla, että mahdolliset iltatyöt vähän muuttaa suunnitelmaa, mutta se selvinnee viikon aikana. 

Pitkän lenkin tärkeät kaverit Evoc Stage 3L ja banaani. Näillä pääsee pitkälle 

Pitkillä lenkeillä oon nyt ajanut pitkästä aikaa repun kans. Mä oon aina vähän vältellyt repun kanssa ajamista. Tahkolla sen kanssa pitää ajaa kun ei huoltoa ole ollut ja on yksi kierros eli juomapullon vaihto ei kesken kierroksen onnistu, mutta muuten oon koittanut selvitä ilman reppua. Keväällä kun arpaonni osui kerrankin meikäläiseen ja voitin ylläolevan Evocin repun Rajamäen kisan yhteydessä ollesta arvonnasta niin suhtautuminen juomareppuun muuttui heti parin kokeilun jälkeen. Tuo on kyllä sen verran mukava selässä eikä sitä oikeestaan edes huomaa ajon aikana. Saa tukevasti kiinni eikä haittaa teknisemmässäkään maastossa. Omien kokemusten perusteella voin suositella ja ainakin itsellä nyt ehdoton varuste pitkillä lenkeillä, jossa ei juomapullo riitä. Ja sen verran tilaa, että mukaan saa vähän muutakin evästä ja Co2-patruunat yms mahdollisten rengasrikkojen varalle. 

Nyt on kyllä ollu pyöräilyn kannalta ihanteellinen syksy. Sateisen kesän jälkeen ei oo satanu moneen viikkoon kuin muutamana päivänä siellä täällä niin maastot on olleet hyvässä kunnossa ajaa eikä pyörääkään oo tarvinnu pestä joka lenkin jälkeen. Ja nyt syksyllä on päässy reiteille, joita koko kesänä ei tullut oikeestaan ajettua kun ne oli pelkkää vettä ja kuraa. Eli sen puolesta ei oo talvella mikään kiire vaan mun puolesta nämä kelit sais vielä jatkua ja sitten kun talvi on tullakseen niin sais tullakin samantien hiihtokelit eikä sitä ikuista sohjoa. No tuo viimeinen lienee turha toive, mutta ainahan sitä saa haaveilla kunnon talvesta hienon syksyn perään. 

Jotain uutta 

Sen verran uutta on treeneihin tullut, että maastopyörästäkin löytyy nyt wattikammet tehon mittaukseen. Ennestään maantiepyörässä on BePro S polkimet, jotka sai mut vakuuttuneeksi wattimittauksen tärkeydestä. XX1 Quark tuli hankittua yhdeltä mestaritason kammenpyörittäjältä. Pääsi kammet ikäänkuin viettämään leppoisia eläkepäiviä tänne länsirannikolle sieltä entisistä mäkisemmistä kotimaastoista. Samanlaisia tehojahan niihin ei enää kohdistu kuin ennen mutta joka tapauksessa hyvä lisä treenaamiseen ja nyt saa sekä maantieltä ja maastosta watit talteen ja tietysti siinä sivussa myös trainerilla ajosta. Ja tilastomieshän tykkää kaikista tilastoista joita harjoittelusta saa talteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti