8.7.2015

Uusia haasteita XCO:sta

Tuli alkukesästä innostuttua XCO:sta jostain syystä. Ehkä siihen vaikutti alkukauden vähän heikommin menneet maratonit ja sitten kesäkuun alussa samalla viikolla kaksi xco-kisaa, joissa ajo kulki. Päätin jatkaa XCO-kokeiluja ainakin parin kisan verran. Tulevana viikonloppuna Valkeakoskella ja seuraavana viikonloppuna Liedossa.

Valkeskoskella en oo ollut vuoden 2012 maratonkisan jälkeen, joten rata on mulle täysin uusi. Oon kuitenkin kuullut kehuja siitä niin päätin lähteä kokeilemaan, miten ajo siellä kulkee. Tuo kisahan on samalla UCI C2-kategorian kisa Eliten ja 18-vuotiaiden osalta, joten kovatasoinen kilpailu kisan päälähdössä luvassa. Tuossa on se hyvä puoli kun M30 starttaa jo aikaisemmin niin pääsee itse seuraamaan tuon Eliten kisan. 

Itse kisaa kohtaa ei ole suurempia odotuksia. Tavoitteena on pyrkiä ajamaan omalla tasolla vahva kisa. Viime aikojen lenkit on antaneet suuntaa, että oikealle päivälle osuessaan kisassakin saattaa kulkea. Tosin vähän tuo taso on ailahdellut, että jonain päivänä ei pääse mihinkään ja parin päivän päästä saattaa olla "uudet jalat". Pitää lähteä haastamaan oman sarjan kovempia kuskeja ja itseä, ajaa niin kovaa kuin jaksaa ja ennenkaikkea nauttia kisasta. 

Seuraavalle viikonlopulle mulla oli vaihtoehtona Seinäjoella ajettava maratonkisa tai sitten Liedon XCO. Koska Seinäjoen kisa ei tänä vuonna kuulu maratoncupiin niin päätin lähteä Lietoon, joka on samalla XCO:n SM-kisa. Tuolla tavoitteena on selviytyä radasta, kun vuonna 2013 jäi vähän sellainen tunne, että rata vei miestä. Silloin tosin kyseessä oli kauden avauskisa ja maastoajotuntuma muutenkin vähäistä. Katsotaan miten tuosta selvitään, mutta haasteita pitää ainakin ottaa niin kehittyy myös ajotaidot. Ja koska renkailla voi aina spekuloida niin lähden kisaan 2,1" Rocket Ron Snakeskin renkailla. Snakeskin sen takia, että kestää kyljet ainakin vähän paremmin eikä noissa nyt niin valtavaa painoeroa ole normiversioihin verrattuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti