4.4.2014

Kohti kevättä

Kirjoittelu tänne blogiin on ollut aika satunnaista talven kuukausina. Mutta jos nyt kevään tullen tahti vähän kiristyisi ja asiaa olisi vähän enemmän. Viime viikot on tullut ajettua aika hyvin lenkkejä. Katsoin, että maaliskuun treenitunnit pyörällä oli 48 tuntia ja 48 minuuttia. Kilometrejäkin tuli melkein 1200. Siihen päälle sitten joitakin tunteja voimaharjoittelua ja venyttelyä niin yllättävän kovan tuntimäärä on tullut kerättyä. Siitä erikoinen maaliskuu, että maantiepyörälläkin on tullut jo lenkkejä ajettua useampia.

Toki tässä vaiheessa kautta ajot on suuntautunu enemmän vielä tielle kuin poluille. Talvipolut tai oikeastaan "talvipolut" on tämän talven osalta mennyttä ja viime viikot on tuntunu, että polut on paikoin aika jäässä. Oonkin huomannut, että tehokkaammin saan ajettua tiellä, toki maastoajoa ei ole täysin unohdettu. Ajan ollessa kuitenkin rajallinen niin pitää koittaa ne harjoitustunnit käyttää varsinkin viikolla mahdollisimman tehokkaasti. Viikonloppuisin ehtii sitten nautiskella pitemmistä lenkeistä.

Scale talvilenkillä

Loppusyksystä hankin uuden maantiepyörän Scott Speedsterin. Nyt kun sillä on trainerin tai Botniahallin lisäksi päässyt ajamaan tiellekin niin on saanut vähän enemmän tuntumaa siihen. Trainerilla ajaessa ei kuitenkaan se ajoasento välttämättä koko aikaa ole samanlainen mitä tiellä. Vähän on vielä säätämistä, että saan siitä mieleisen, mutta hyvä sillä on ollut ajaa.

Kesän kisakausikin lähestyy ja reilun kuukauden päästä olis kausi tarkoitus avata Nurmijärvellä XCM-cupin avauksessa. Seuraavaa kisaa en ole päättänyt, mutta Korsossa tuun ainakin ajamaan 8.6. Katsotaan sitten tuleeko tuohon väliin jotain kisaa/kisoja. Kisakautta varten tuli hommattua uus kypärä, Met Estro Maunumäeltä. Edellinen kypärä alkoi jo olla parhaat päivänsä nähnyt ja joitakin lommojakin kaatumisista tullut niin oli myös asiansa ajanut. Kypärässä mulle on tärkeintä, että se "istuu päähän" hyvin. Eli on mukavantuntuinen käyttää.

Uus kypärä, Met Estro

Nyt tuleva viikonloppu menee Tampereella. Lauantaina Varalassa järjestetään Kestävyysurheilijan Eväät tilaisuus, jonne osallistun. Ja varmaan tulee käytyä ajelemassa paikallisia maastojakin, kun sinne asti tulee lähdettyä.

Suomen pisimmällä sillalla Raippaluodossakin tuli käytyä yks viikonloppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti