16.12.2013

Hiihtoa, talvilenkkejä ja hallipyöräilyä

Hetken jo näytti, että Kokkolaankin on tullut talvi. Edellisenä viikonloppuna pääsi jo hiihtämään täällä ihan kohtalaisen hyvillä laduilla. Olikin hyvä, kun pääsi aika nopeesti Rukan reissun jälkeen täälläkin hiihtämään niin tuntuma ei kokonaan ehtinyt kadota. Eipä tuota iloa sitten montaa päivää kestänytkään ennen kuin tuli taas vesisateet ja kurakelit. Harmittaa. Tuosta hiihdosta vielä sen verran, että ihmetyttää kaupungin toiminta. Kälviällä oli ladut huippukunnossa, myös perinteisen latu niin siellä ei oo illalla valot päällä. Yhtenä iltana tulikin siellä käytyä asiaa ihmettelemässä. Santahaassa taas on valot mutta ladut huomattavasti heikommassa kunnossa.

Noitten muutamien talvipäivien aikana ehdin ajella pari pitempää talvilenkkiä pyörälläkin. Kyllä se on vaan hienoa lähteä viikonloppuna aamusta lenkille auringon noustessa ja ajella muutama tunti nautiskellen pikkuteitä ja polkuja. Toki välillä voi vauhtia nostaa tuon nautiskelun yläpuolellekin, ettei liian helpolla pääse :)

Hevoskuuri juomavyö tuomaan uskottavuutta ladulle 

Nyt menneenä viikonloppuna kävin molempina päivinä aamusta Botniahallissa ajamassa. Siellä siis saa ajaa noin 3 tuntia 400 metrin rataa ympäri. Kuulostaa varmasti erittäin tylsältä, mutta yllättävän mukavaa puuhaa se on. Porukkaa on kuitenkin aika paljon, joten yksin ei tarvi ajella ja onhan tuo mukavaa vaihtelua talven kylmiin lenkkeihin, kun saa ajaa lämpimissä sisätiloissa. Vauhtia voi sitten säätää oman halunsa mukaan. Yleensä tuolla onkin eri vauhtisia porukoita, joiden mukana ajaa tai sitten voi ajaa omaa vauhtiansa, kuten pääasiassa lauantaina teinkin. Jonkun verran vk1 ja vk2 vetoja yms. Sunnuntaina sitten rauhallisemmin.

Tyytyväinen oon kuitenkin viikonlopun ajoihin tuolla. Ja onhan siinä sekin hyvä puoli kun pyöräilyvuoro alkaa klo 7 niin 10 aikaan on päivän lenkki ajettu. Vähän harmittaa, etten tajunnut ottaa rullasuksia mukaan, olis vielä 10 eteenpäin ollut mahdollista rullahiihto. Tunti tasatyöntöä olis tehnyt ihan hyvää nyt kun pihallakaan ei hiihtämään pääse. Harmi, ettei täällä Kokkolassa oo vastaavaa mahdollisuutta pyöräilyyn ja rullahiihtoon.

Punttitreenitkin on alkaneet pikku hiljaa vähän tuottaa tulosta. Alkuun meni muutama viikko lähinnä tuntumaa hakiessa, mutta esimerkiksi kyykky on alkanut nyt kulkemaan ihan hyvin. Vaikka mun tavoitteet ei olekaan ensisijaisesti tulosten parantaminen niin onhan se aina kivaa kun saa lisätä painoaja ja huomaa kehittyvänsä. Samoin maastaveto on alkanut pikkuhiljaa sujua paremmin ja paremmin, vaikka mitään isoja painoja mulla ei näissä liikkeissä olekaan. Oon yrittänyt oppia tekniikan ja sitten pikku hiljaa lisäillä painoja, ettei nyt ainakaan paikkoja hajota.

Riisuttu keula

Maastopyörän keulakin sai viikonloppuna uutta öljyä sisäänsä. Vaasan paikallinen keulaguru hoiti tuon homman mun seuratessa tarkkaavaisena vieressä :) Tuolla ylempänä kuvassa olleen Hevoskuuri juomavyön muuten saa, kun liittyy Hevoskuuri + palveluun. Jos kestävyysurheilu kiinnostaa niin kannattaa ehdottomasti. Todella hyviä juttuja pienellä vuosimaksulla, samoin on ollut valmennusseminaaria yms kiinnostavaa tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti