29.11.2013

Ruka

Viime viikonlopusta eiliseen tuli vietettyä Kuusamossa Rukalla työpaikan mökillä. Ohjelmaan kuului lähinnä hiihtoa, mutta myös pyöräilyä, punttisalia ja uimassakin käytiin. Olis ollu hienoo jäädä vielä viikonlopuksi sinne seuraamaan Ruka Nordic Open kisoja, mutta valitettavasti mökki oli jo aikasemmin varattu sille ajankohdalle niin meidän loma loppui eiliseen. Kesäloma loppui jo heinäkuun puolenvälin jälkeen niin oli ihan kiva pitää vähä lomaa ja samalla lenkkeillä oikeen ajan kanssa.

Rukalla pääsi avaamaan hiihtokaudenkin. Vähän oli taas aluksi hakemista ennen kuin tuntuma hiihtoon alkoi taas löytyä. Yllättäen perinteisen kans oli enemmän tekemistä. Yleisesti oon siinä ollu parempi kuin vapaassa. En oo itse asiassa omistanu luistelusukset kun vasta pari vuotta ja sitä ennen en oo luisteluhiihtoa tainnu edes kokeilla. Viime talvena perinteisen hiihtäminen jäi aika vähiin ja muutenkin hiihtoa tuli normaalitalvea vähemmän. Nyt pitää perinteiseenkin vähän panostaa, kun ilmoittauduin Jämi42 hiihtoon helmikuulle. Siellä olis ihan suotavaa, että perinteinenkin kulkis jo ihan mukavasti.


Sen huomasin, että perinteisellä pystyn paljon paremmin hiihtämään pk-sykkeillä kun luistellen. Luistellen meinaa varsinkin ylämäissä sykkeet nousta. Toisaalta sitten jos haluaa vk-vetoja tehdä niin se onnistuu luistellen paremmin. Voitelu on myäs perinteisellä vähän haastavampaa, mutta yllättävän hyvin siinä mielestäni onnistuin. Tosin kolmen tunnin lenkin loppupuolella alkoi kyllä sukset lipsumaan enemmän, joten voidetta sais ilmeisesti laittaa reilumminkin, mitä laitoin.

Oli myös hienoa seurata viikonlopun maailmancup kisoihin valmistautuvia oikeita hiihtäjiä. Kyllä oli helpon ja kevyen näköistä meno kun pääsi läheltä seuraamaan. Tokihan siitä aina itsellekin saa vähän ylimääräistä virtaa, kun esimerkiksi  Matias Strandvall menee ylämäessä ohi :)


Tuli taas huomattua tuo pakkaskelien ongelma. Vaikka hiihtäessä tai pyöräillessä periaatteessa tulee kuuma ja pysyy lämpimänä niin siinä parin tunnin kohdalla ja joskus aikasemminkin alkaa kyllä tulla kylmä. Ilmeisesti kun tarpeeksi hikoilee niin jossain vaiheessa sitten kylmyys iskee riittävän kovalla pakkasella. Liikaakaan ei viitti vaatetta pukea, että yleensä pystyy liikkumaan. Tuo on kyllä vielö suurempi "ongelma" pyöräillessä mutta hiihtäessäkin huomasin saman ilmiön. Saattoihan tuo toisaalta olla myös pakkaseen tottumattomuutta kun ei oo tähän mennessä pahemmin pakkasta täällä Kokkolassa vielä ollut. Ja tarkoitan tällä nyt niitä -10 astetta kylmempiä kelejä, pikkupakkaset ei menoa haittaa.

Mutta kyllä tällainen lyhytkin loma on tehokas lenkkien ja treenin kannalta. Aamupalan jälkeen voi lähteä heti lenkille ja liikkua sen aikaa kun tuntuu hyvältä. Sitten syömään ja lepäilyä ja muuta oleskelua esimerkiksi tytön kanssa hiihtoa tai muuta leikkimistä, illalla sitten mahdollisesti toinen lenkki tai punttisali.

Tehokkaasti pakattu auto. Sisältä löytyy sukset, pyörä, voiteluteline, pulkka, ja perheen muut matkatavarat
Näkymä mökkirannasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti