19.11.2013

Scott Speedster

Uus maantiepyörä talven traineriharjoituksiin ja ens kesäksi maantielenkeille tuli haettua eilen Maunumäen pyöräliikkeestä Kälviältä. Scott Speedster. Alumiinirunkonen ja osasarja on Shimanon 105. Eli ihan peruspyörä perusosasarjalla. Yks maantiellä enemmän ajava kaveri kommentoikin, että vähintään pitää olla Ultegran tasoset osat, mutta mun ajoihin tämä riittää ihan hyvin. Ja ainahan sitä voi halutessaan päivittää parempia osia, jos siltä tuntuu. Täällä Pohjanmaalla ei myöskään oo mitään isoja mäkiä, mihin tarvisin oikeen kevyen pyörän ja treenilenkit pystyn ajamaan hyvin tuollakin. Maastopyörässä voi sitten vähän enemmän panostaa siihen keveyteen, kun sillä tulee kuitenkin kilpailtuakin. Maantiepyöräily on mulle vaan hyvä harjoitusmuoto, eriasia jos kilpailis siellä tosissaan niin kannattais toki kalustoonkin eri tavalla panostaa. 

Scott Speedster

Pitää nyt joku viikonloppu suunnata Botniahalliin ajamaan ja testaamaan pyörää käytännössä. Siellä kuitenkin saa muutaman tunnin lenkin, joskin rataa kiertäen, mutta enemmän se oikeeta ajoa muistuttaa kuin pelkkä trainerilla tai rullilla ajaminen. Kiitokset vielä Maunumäen pyöräliikkeeseen, kun löytyi sopiva pyörä erittäin sopivalla hinnalla ja tällä hetkellä tallista löytyykin vaan Scottin pyöriä niin maastoon kuin maantiellekin. 

1 kommentti:

  1. Onnea uudesta ajopelistä! Tärkeintähän on se, että pyörän sopii sun mitoille. Se että onko siinä satavitoset vai ultegrat on ihan marginaalista eroa tuottava asia kun ottaa huomioon käyttötarkoituksen. Enempi saat sitten eroa ajotuntumaan halutessasi panostamalla kiekkoihin, voimansiirto ja vaihteisto kyllä hoitaa asiansa perustasollakin.

    VastaaPoista