16.9.2013

Pirkka MTB, XCM-SM Katsojan roolissa

Eilen oli tarkoitus osallistua Ylöjärvellä ajettuun Pirkka MTB:n, joka oli samalla maratonmatkojen SM-kisa. Matka oli noin 85 kilometriä ja ennakkotietojen mukaan nousuakin Suomen oloihin riittävästi. Vaikka en kärkisijoista olisi taistellutkaan niin olis ollu hienoa osallistua SM-kisaan, mutta torstai-iltana alkanut flunssa esti tuon suunnitelman. Viime vuonna muuten flunssa iski juurikin samaan aikaan ennen Hyvinkäällä ajettua SM-maratonia. Silloin tosin onnistuin pyöränkin rikkomaan ennen kisaa, joten jotain edistystä tälle vuodelle, nyt ei ollut enää kuin mies pois pelistä. Pyörä odotti kisaan pääsyä ja saa odotellakin vielä kuun lopulle maratoncupin finaaliin asti.

Harkitsin hetken, että jos ajaisin vaan puolimatkan tuolla, mutta aika pian tuo ajatus hautautui kun flunssa ei tuntunut paranevan. Hyvä vaan, että en lähtenyt puolikuntoisena ajamaan, ei se ainakaan parantumista olis edistänyt. Päätin kuitenkin mennä seuraamaan ksaa ja siinä ohessa ottamaan muutaman valokuvan. Kisapaikalla pääsin vielä muutamalle kaverille huoltajaksi. Mikäs siinä, ihan mukavaa hommaa eikä tarvinnu jännittää yhtään niinkuin kisoissa ajamista.

Voittajan tyylinäyte

Osa kuvista onnistuikin ihan hyvin, mutta täytyy kyllä sanoa, että mun on ehkä parempi kuitenkin pysyä ajohommissa ennemmin kuin kuvaamisessa. Kyllä se ajaminen silti paremmin onnistuu, vaikka tuloksia katsomalla ei aina uskoisikaan :)

Kisan seuraaminen oli ihan mielenkiintoista. Pääsin hyvälle paikalle Horhan mäkiin seuraamaan, miten tekijämiehet nousee mäkeä ja miten lasketaan alamäkeen. Täytyy sanoa, että mestariksi ajaneen Jukka Vastarannan ylämäkeen ajaminen oli kyllä melkosen vauhdikasta, jopa muihin kärkikuskeihin verrattuna. Muutama kärkipään kuski oli harmittavasti pois kisasta, osalla olis varmasti olli mitalitaisteluunkin asiaa mutta toisaalta kisa ajetaan niillä miehillä, jotka starttiviivalle pääsevät.

Alamäkeen hienoimman suorituksen teki mun mielestä Sohkasen Simo. Hieno hyppy kohtaan, josta suurin osa kuskeista ajoi varmenpaa linjaa alas. Toki en kaikkia tuossa paikassa nähnyt kun huollettavat tulivat tuolle kohtaa niin kiiruhdin huoltopaikalle. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä paikka seurata kisaa kun kuskit menivät useamman kerran läheltä ohi.


Kisan kakkonen Valtteri Repo


Vaikka katsominenkin ihan kivaa oli ja nuo huoltohommat ja pullon antamiset toivatkin vähän tekemistä mulle niin mielummin sitä kuitenkin ajaisi itse. Onneksi on vielä vajaan parin viikon päästä mahdollisuus cupin finaalissa Hämeenkyrössä päättää kisakausi. Enköhän mä siihen mennessä oo jo taas kunnossa. Nyt vaan pitäis löytyä sen verran malttia, että ei yhtään hätäile sinne lenkille lähtemisen kanssa vaan malttais parantua kunnolla. Onnea vielä mitalisteille ja itsensä voittaneille. Kunnioitettava suoritus ajaa tuo matka läpi.

Kolmas, Juha Kangaskokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti