2.9.2013

Aluemestaruuskisat Kauhajoella

En olekaan koskaan aikaisemmin ollut aluemestaruuskisoissa ja nyt kun siihen tuli tilaisuus niin starttasin auton lauantaiaamuna puoli yhdeksän aikaan kohti Kauhajokea. Kisat järjestettiin Sotkan talviurheilukeskuksessa, jossa oli noin 4 kilometrin rata, jota kierrettiin 5 kierrosta. Eli xco-kisa. Rata ei ollut mikään tekninen. Yks lyhyt kivikkopätkä siinä oli ja muuten oli aika kovapohjaista polkua. Pari nousua ja alussa vähän pehmeämpää polkua. Ihan hyvä kisareitti kuitenkin.

Mulla ei ollut mitään sijotuksellisia tavoitteita kisaan, koska en yhtään tiennyt onko sinne tulossa miten paljon porukkaa. Pari kaveria toki tiesin ja heidät laskinkin kisan ennakkosuosikkeihin. Mulle ei edelleenkään xco ole oikeen paras mahdollinen kisamuoto. Pitäis varmasti treenata enemmän täysiä ajamista ja kovia tehoja, että sais itsestään paremmin tehoa ja vauhtia irti tämän tyyppisessä kisassa. Mun kroppa toimii vähän kuin dieselmoottori. Lämpeää hitaasti ja siksi maratonit tuntuukin enemmän "omilta kisoilta". Toisaalta erittäin hyvää harjoitustahan tällainen xco-kisakin kyllä tarjoaa.

Kisan alku vähän viivästyi ja odottelu lähtöpaikalla ei ole mitään herkkua. Muutenkin jännittää niin toivoisi, että kilpailu starttaa mahdollisimman nopeasti. Tuossa odotellessa ehti vähän alkulämmöt ja kovin lataus jo haihtua, joten kova startti tuotti vähän vaikeuksia. Löysin kuitenkin sopivan paikan letkasta lähdön jälkeen ja alku mentiinkin ihan mukavaa vauhtia. Kovempaa ei olis oikeestaan päässytkään :)

Kuva: Xtremedia

Yks pieni polulta ohi ajaminen vähän katkaisi porukkaa missä ajoin ja jäin vähän jälkeen. Sen jälkeen sitten toisella tai kolmannella kierroksella vähän takareidessä alkoi tuntua kireyttä. Pelkäsin hetken kramppeja, mutta onneksi tuo ei kuitenkaan ajoa haitannut. Aavistuksen tais vauhti tippua, mutta siinä vaiheessa edellä menevät ajoivat jo sen verran kauempana edessä, etten heitä millään saisi enää kiinni ilman dramaattista vauhdin nousua tai heille tulevia ongelmia.

Takana ajeli yksi kilpailija, joka itseasiassa ajoi mun peesissä lähes 4 kierrosta. Välillä vähän jäi jollain polkuosuudella, mutta ajoi sitten taas tasaisemmalla osalla kiinni. Vetohaluja ei tuntunut löytyvän vaan ajettiin peräkkäin lähes 4 kierrosya. Ihan hyvää vauhtia kuitenkin saatiin pidettyä ja takana tuleva kilpailija takasi sen, että ei vauhti pääse ainakaan mukavuusalueelle tippumaan missään vaiheessa.

Yritin viimeisellä kierroksella pariin otteeseen ratkaisua ja tiputtaa kaveria kyydistä. Alun polkuosuudella tais vähän eroa tulla, mutta se ei kauaa kestänyt. Reitin loppuosalla viimeisellä kunnon polulla vielä yritin lisätä vauhtia, mutta jälleen mut ajettiin kiinni latupohjalla ja ratkaisu jäi loppusuoralle, jossa en koskaan mikään vahva ole ollut. Niin kävi tälläkin kertaa ja kaveri kuittasi peesistä ohi ja selvään loppukirivoittoon. Ihan hyvä kisa joka tapauksessa. Lopputuloksissa taisin olla neljäs M-30 sarjassa. Sain hyvin kropasta tehoa irti (vaikka vauhtia sais olla enemmänkin) ja keskisykekin oli koko tunnin kovalla tasolla. Eli ei mitään notkahduksia siinä mielessä tullut.

Kyllä tällaisia paikalliskisoja sais enemmänkin olla. Viikonloput tietysti alkaa olla aika täynnä kisoja, mutta kyllä nämä lyhyemmät kisat arki-iltoinakin toimisi mun mielestä. Onnea vielä Hannulle kisan voitosta ja aluemestaruudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti