9.12.2012

Talvilenkkejä

Viimeisen reilun viikon aikana on päässyt vihdoin maastoon ajamaan kunnon talvilenkkejä. Lunta ei vielä kovin paljoa ole, joten maan vihdoin jäätyessä on maastossa ajaminen ollut yhtä juhlaa. Ainut lenkkenjä rajottava tekijä on ollu kohtuullisen kova pakkanen. Varpaat jäätyy ensimmäisenä, vaikka kuinka välillä pitäis kävelytaukoja. On päässyt ajamaan paikkoihin ja reittejä, joihin ei oo koko kesänä päässyt jatkuvien vesisateiden ja maaston märkyyden takia. Heti saa lisää virtaa ajamiseen, kun pääsee "uusille" reiteille. Viikonlopun aikana tosin lunta on satanu lisää, joten parhaat ajokelit varmaan meni mutta eiköhän vielä tällä lumimäärällä talvipolkuja löydy.

Itsenäisyyspäivän lenkillä oli mahtava keli

Tänään olin aamulla Botniahallissa ajamassa. Oltiin Vaasassa käymässä niin samalla ajattelin hyödyntää tuon mahdollisuuden. Siellä pääsee viikonloppusin klo 7 - 10 ajamaan pyörällä 400 metrin juoksuradalle. Vois ajatella, että aika tylsää hommaa kiertää kolme tuntia rataa mutta kyllä siinä aika kuluu ihan mukavasti. Tänään tuli ajettua noin 2h 40 min ja kilometrejä kertyi reilu 80. Pääosin pk-sykkeillä ajoin ja koitin keskittyä pyörittämiseen. Välissä tuli ajettua vajaa tunti vähän kovempaakin ja kovemmilla sykkeillä. Hyvä pitkä lenkki.

Tässä syy, miksi täällä ei ole paljoa tullu kesän aikana ajeltua

Ainut miinus oli, että unohdin irtohihat kotiin. Vaikka hallissa aika lämmin onkin niin tuossa ajaessa käy sen verran viima, että irtohihat vähintään kannattais olla. Saa nyt nähdä tuleeko tässä vielä flunssa omasta huolimattomuudesta ku oon koko syksyn tähän asti terveenä menny. Vähän tuntuu kurkussa tällä hetkellä karheelta, joten aamulla sitten tietää onko pahentunu vai onko vaan ohimenevää. Aamun punttisalin ajattelin joka tapauksessa jättää väliin varmuuden vuoksi. Illalla olis tarkotus käydä hiihtokausi avaamassa, joten katsotaan nyt siirtyykö sekin. Sukset jo voitelin valmiiksi. Muistuikin taas mieleen tuo hiihtoharrastuksen varjopuoli kun välinehuoltoon (eli voiteluun) palaa välillä tuhottomasti aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti