25.3.2012

Kanarialta kotimaisemiin

Kanarialta on palattu takaisin Suomeen ja ehdin muutaman päivän Tahkollakin jo viettää työmatkan merkeissä. Ehti siellä tosin sen verran urheiluakin harrastaa, että hiihtokausi tuli päätettyä. Viime kirjoituksessa kerroin, että oli kolme lenkkiä ajettu ja harkitsin seuraavalle päivälle välipäivää. Sen myös pidin ja sen jälkeen tuli ajettua vielä kaksi lenkkiä ennen kotiinlähtöä. Perjantaina vähän pitempi ja lauantainakin ihan hyvä nousuja sisältänyt lenkki. Kyllähän tuolla olis vielä toisenkin viikon lomaillut ja pyörällä ajellut.

Nousua Kanarialla

Tällä viikolla on tullut ajettua muutama lenkki pyörällä ja sitten nuo Tahkon hiihdot siihen päälle. Tiistaina ensimmäisellä lenkillä loman jälkeen oli kyllä tukkoinen olo. Tuntui jotenki ärsyttävältä taas pistää vaatetta päälle reilusti ja jalatki tuntui olevan jumissa. Nyt viikonloppuna sen sijaan meno on ollu aika mukavaa. Pyörä on tuntunu kulkevan kevyesti ja jopa lenkkikavereilta on tullu kommenttia, että onpa nyt kova meno päällä. Eli kyllä tuosta viikon ajeluista vähä mäkisimmissä maastoissa selvästi on jotain hyötyä ollut. Eri asia sitten kauanko tämän hyvän vireen saa pidettyä päällä. Jossain vaiheessa ollaan taas siinä tilanteessa, että nuo Kanarian mäet on päässy unohtumaan ja kroppa on palautunu tähän tavalliseen pannukakkumaastomoodiin.



Lauantaina tosiaan pääsi ajamaan jo lähes "kesäolosuhteissa" kun oltiin Vaasassa käymässä. Tiet oli sulat ja lunta ei muutenkaan pahemmin ollut. Tänä aamuna sitten tilanne oli toinen, kun pihalle katsoi. Lunta oli satanu yön aikana ja maa oli taas valkoinen. Lenkki olikin reilun parin tunnin pyöräily sohjoisilla teillä. Hyvä lenkki ja pyöräkin kulki hyvin, mutta ei nuo olosuhteet nyt kovin mieltä ylentävät olleet. Toivottavasti kevät nyt etenee ja tiet sulaa maantiepyöräkuntoon mahdollisimman pian.



Tämän päivän lenkillä tuli kaverin kanssa juteltua, että tuollainen viikon tai kahden etelän reissu pyöräilyn merkeissä tekisi varmasti joka kevät ihan hyvää. Tosin lomat ja rahat ei varmasti tuollaiseen riitä joka vuosi, mutta täytyy tämä joskus uusiksikin ottaa. Varmasti vähän edullisempi vaihtoehto olisi lähteä Mallorcalle huhtikuussa, mutta toisaalta näin perheellisenä pitää ottaa perheenkin tarpeet ja toiveet huomioon, joten siinä mielessä takuulämmin Kanaria ainakin sopii loma- ja pyöräilykohteeksi hyvin.

Rannallakin ehti käydä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti