17.2.2012

Keula huollossa

Mulla on Scalessa ollu Foxin F100 rlc -keula käytössä. Alunperin se tuli mulle Canyonin mukana ja on sen jälkeen ollu jonku aikaa myös Giant Trancessa aikanaan, ennen kuin hommasin siihen 120 mm keulan. Sen jälkeen tuo onkin ollu varastossa käyttämättömänä ennen tätä Scale projektia. Välillä on käynyt mielessä uuden keulan hommaaminen Scaleen, mutta niitäkään ei hyviä kovin edullisesti saa, joten tämä foxin keula on saanut olla käytössä.

Suurimmat puutteet siinä on mun mielestä etälukituksen puuttuminen. Varsinkin kun putkelta ajaa ylämäkeen on keula notkunut mun mielestä turhankin paljon. Tietysti jos lisää ilmaa sinne niin notkuu vähemmän, mutta metsässä taas tykkään aika herkästä keulasta, joka ottaa töyssyt pois eikä liikaa pompi.

Nyt keula kävi vaasalaisella keulagurulla huollossa ja viikonlopun aikana olisi tarkoitus tehdä kunnon testilenkki. Ainakin lupauksia tuli, että ei olisi enää niin rajua notkumista. Ilmeisesti öljyt oli ollu turhanki löysät, mitä siellä oli ollu sisällä ja samalla oli ilmamannänvartta katkaisti, jotta täys joustomatka saadaan tarvittaessa käyttöön.Noissa vanhemmissa Foxin keuloissahan (uudemmista en tiedä, kun ei ole kokemuksia) on ominaisuutena tuollainen, että lähellekään koko joustomatkaa ei saa käyttöön, vaikka keulan pitäisi kuinka löysänä tahansa. Mutta katkaisemalla tuota ilmamännänvartta siitä saa paremmin tuon luvatun 100 mm joustoa. Eihän tuokaan toki sitä tarkoita, että keula pohjaisi joka tilanteessa, mutta nyt on edes teoriassa mahdollista hyödyntää tuo koko 100 millin joustomatka.

Pitää nyt viikonlopun aikana säätää keula itselle sopivaksi ja jos tuolla nyt ens kesänä jonkun kisankin ajaisi. Tai ajaa siinä tapauksessa, että jäykkäperäisellä kisaan lähden. Eiköhän sellasiakin kisoja tuu, joihin ei tarvitse täysjoustolla välttämättä lähteä. Anthemissa on Sidin keula, jossa tuo etälukitus on ja siitä oon kyllä tykänny ja jos sellaisen tuohonkin saisi lisättyä niin olisi hyvä, mutta eiköhän tuosta ilman etälukituksiakin hyvä keula saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti